Aprilie 26, 2022
Cum să pierzi câteva kilograme după sărbătorile Pascale. Sfaturi utile din partea nutriționiștilor
După mese copioase în familie este momentul perfect să adopți câteva obiceiuri sănătoase pentru a-ți recăpăta rapid silueta. Iată câteva sfaturi utile despre cum poți să pierzi câteva kilograme după sărbătorile Pascale.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Deși pare greu să te apuci de sport sau să renunți la iepurașii de ciolcolată în favoarea unei salate sănătoase, zilele acestea sunt ideale pentru a te detașa complet de mesele copioase și a integra în viața ta o dietă echilibrată și sănătoasă. Desigur, poți să te răsfeți din când în când cu desertul preparat, dar acest lucru nu ar trebui să devină un obicei zilnic.

Cum să pierzi câteva kilograme după sărbătorile Pascale

Pentru a avea o greutate sănătoasă este esențial să păstrezi un echilibru în dieta și stilul tău de viață. Aportul mare de calorii din perioada sărbătorilor Pascale poate duce la acumularea de kilograme în plus. Pentru a-ți recăpăta silueta de invidiat va fi nevoie de puțin efort din partea ta. Cu toate acestea, câteva obiceiuri simple te vor ajuta să arăți așa cum ți-ai dorit. 

Consumă mai multă apă

Consumul de apă este unul dintre cele mai eficiente moduri de detoxifiere. Apa are nenumărate beneficii asupra organismului, dar și asupra siluetei tale. Aceasta ajută la pierderea în greutate, reduce pofta de mâncare și ajută corpul în procesul de digestie.

Apa transportă nutrienții importanți către celule și ajută la formarea secrețiilor stomacale, dar și la menținerea rinichilor sănătoși. Dacă și tu îți dorești să afli cum să pierzi câteva kilograme după sărbătorile Pascale, atunci poți lua în considerare consumul de minim doi litri de apă pe zi. Pentru a face consumul de lichide mai ușor poți încerca să-i oferi o aromă cu ajutorul fructelor.

Renunță la băuturile care conțin zahăr

Băuturile care sunt bogate în zahăr sunt de cele mai multe ori calorii goale. Lichidele îndulcite nu vor satisface niciodată apetitul unei persoane ca o sursă de proteine și nutrienți. Dacă îți este sete atunci cel mai bine ar fi să optezi pentru o sursă sănătoasă de lichide cum ar fi apa.

Cu siguranță cu ocazia sărbătorilor Pascale și tu ai consumat mai multe sucuri decât ai fi făcut-o într-o zi obișnuită. Un singur pahar de suc poate conține o cantitate semnificativă de zahăr. Mai mult, pe lângă faptul că sunt bogate în calorii goale, băuturile îndulcite nu conțin niciun nutrient benefic organismului.

Crește aportul de proteine

Proteinele sunt esențiale când vine vorba de o dietă echilibrată. Acestea alimentează mușchii și ajută la pierderea n greutate și la creșterea masei musculare. Organismul uman nu stochează proteinele așa cum stochează grăsimile. Proteinele sunt folosite ca sursă de energie pentru musculatură și nu numai.

Dacă vrei să afli cum să pierzi câteva kilograme după sărbătorile Pascale, atunci dieta ta ar trebui să conțină mai multe proteine decât carbohidrați. În felul acesta organismul tău va fi forțat să ardă grăsimile stocate ca sursă de combustibil, ceea ce duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea compoziției corporale. Sursele de proteine se găsesc inclusiv în plante. Dacă ești vegetariană, atunci iată o listă cu surse de proteine pentru persoanele vegetariene și vegane.

Fă mai multă mișcare

Pe lângă o dietă echilibrată ai nevoie în viața ta și de puțină mișcare pentru a scăpa de kilogramele acumulate în plus. Exercițiile fizice regulare sunt esențiale pentru un metabolism rapid. Acesta te va ajuta să arzi mult mai multe calorii zilnic și să te simți plină de energie pentru o perioadă mai lungă de timp.

Caloriile suplimentare acumulate după răsfățul din perioada sărbătorilor Pascale nu reprezintă o amenințare pentru siluetă atât timp cât sunt arse. Poți începe cu antrenamente ușoare, iar treptat să crești intensitatea exercițiilor pentru a vedea rezultatele pe care ți le dorești. Cu răbdare și disciplină vei obține silueta la care visezi.

Sursa: catine.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70992255210876