Iunie 05, 2020
Cum să îți vopsești părul corect acasă, recomandările hairstiliștilor
Perioada de carantina nu e prea plăcută, iar dacă petreci mai mult timp acasă, poți profita ca să îți acorzi mai multă atenție. Dacă ți-e frică să merg la coafor sau la saloanele de îngrijire, îți poți păstra vie nuanța părului vopsit chiar și în condiții casnice. Iată cum să îți vopsești și îngrijești părul corect de una singură.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

                                                  

În această perioadă, specialiștii recomand să spălați părul puțin mai des decât de obicei, pentru a nu-i permite să se încurce și a nu face astfel necesară descurcarea lui. Veți evita, în acest mod, ruperea vârfurilor. Dacă vă spălați părul o dată la două-trei zile și folosiți balsamul sau masca potrivită, urmate de un ulei, potrivite tipului de păr, veți reuși să mențineți pentru mai mult timp un păr cu aspect sănătos și îngrijit. 

 

                                                        

Dacă stai de peste două luni acasă, fără posibilitatea de a-ți vizita hairstilistul, iar nuanța părului a devenit mai ternă și rădăcinile tot mai vizibile, poți obține prin vopsit o culoare strălucitoare a părului chiar și în condiții de domiciliu. Cel mai sigur mod de a te vopsi este să îți contactezi hairstilistul preferat și să îi ceri indicații și chiar rețeta pentru vopsea. Cu atenție, poți obține rezultate bune și vopsindu-te acasă, dar ferește-te să recurgi la schimbări radicale, care pot pune în pericol sănătatea părului tău. 

                                                                                                 

10 pași pentru a te vopsi corect acasă

Dacă vrei să te vopsești singură și să obții cele mai bune rezultate, iată ce recomandări îți oferă specialiștii.

  1. Ține cont de instrucțiunile vopselei. Citește-le cu atenție înainte de a te vopsi și respectă-le cu strictețe. Nu improviza, pentru că riști ca rezultatul să fie diferit de ceea ce îți dorești.
  2. Folosește cantitatea potrivită de produs. Dacă părul tău trece de linia umerilor și are tendința de uscare, asigură-te că ai cumpărat două cutii de vopsea. Dacă rămâi cu o cutie în plus, o poți păstra pentru următoarea vopsire.
  3. Păstrează acest kit la îndemână, mai ales dacă ai optat pentru o culoare mai închisă: o cremă de față, ulei de măsline și pastă de dinți. Înainte de vopsire, aplică un strat generos de cremă la tâmple, pe linia de contur a părului, pe gât și pe urechi, pentru a nu păta pielea de vopsea. Dacă totuși te-ai pătat, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și freacă petele cu acest amestec, cu ajutorul unei dischete demachiate.
  4. Împarte părul pe secțiuni, pentru un rezultat uniform. Începe cu împărțirea părului pe verticală, din centrul frunții spre ceafă, apoi orizontal, de la o ureche spre cealaltă. Astfel, părul va fi împărțit în patru secțiuni egale. Începe să aplici vopseaua din spate spre față, pentru a permite vopselei să stea mai mult timp în partea din spate a capului, unde părul are în mod natural o culoare mai închisă. Pentru a fixa secțiunile de păr, folosește agrafe din plastic.
  5. Folosește două oglinzi, pentru a vedea exact ce și cum vopsești, mai ales în zona de la spate, unde e dificil să păstrezi controlul și riști să ratezi anumite puncte.
  6. Nu arunca mănușile după ce te-ai vopsit. Păstrează-le și pentru etapa spălatului. Vopseaua de păr îți poate păta unghiile și mâinile atunci când o îndepărtezi din păr, la fel cum le poate păta când o aplici.
  7. Protejează culoarea părului când înoți. Unul dintre factorii care pot afecta rezultatul vopsirii este clorul. Aplică pe păr, înainte de a intra în piscină, ulei de cocos, de argan, de macadamia sau de migdale, care vor acționa ca o barieră între clor și culoarea părului. O cască de înot poate fi utilă.
  8. Adăugă șampon. Dacă vârfurile sunt foarte uscate și te vopsești pe tot părul, nu aplica vopsea pe vârfuri. În schimb, cu trei minute înainte de a te clăti, adăugă două pompițe de șampon în colorantul rămas în sticlă. Agită sticla și aplică amestecul pe vârfuri. Acest gest va dilua colorantul, dar va oferi totuși un strop de culoare și strălucire.
  9. Înainte de a clăti vopseaua, pulverizează puțină apă pe cap și masează părul timp de câteva secunde. Apa emulsifică vopseaua și o distribuie peste tot, pentru ca rezultatul să fie uniform.
  10. Folosește formule de vopsea care îți protejează și îngrijesc părul. Noul Gliss Color, prima vopsea de păr creată de Gliss, apărută prin fuziunea dintre experiența Schwarzkopf în domeniul colorării părului și experiența Gliss în ceea ce privește produsele reparatorii, te va ajuta să îți sporești frumusețea fără să faci rabat de la sănătatea părului. Formula cu sistem de îngrijire și colorare penetrează pigmenții de culoare adânc în fibra părului, iar complexul de acid hialuronic conținut va hidrata părul, îl va proteja împotriva deteriorării și îl va îngriji în timpul procesului de vopsire și ulterior, indiferent care este nuanța pe care o alegi dintre cele 20 disponibile.                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.80354261398315