Noiembrie 17, 2021
Cum să îți păstrezi pielea perfectă întreaga zi, dacă ai un ten gras
Aplici machiajul dimineața, însă seara observi că tenul tău lucește, însă cum ai putea rezolva această problemă? Află cum să îți păstrezi pielea perfectă întreaga zi cu ajutorul acestor sfaturi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ce putem face însă dacă avem un ten gras? Citește aceste sfaturi și descoperă cum poți să îți păstrezi pielea perfectă întreaga zi.

1. Atenție la modul de curățare al tenului
În fiecare dimineață este important să îți cureți tenul cu ajutorul unui gel special. Alege o variantă cu acid salicic (2%), deoarece acesta nu va mai permite formarea excesului de sebum, fără să îți usuce tenul. Ai grijă și la restul ingredientelor din compoziție și ai grijă ca mâinile tale să fie mereu curate.

2. Aplică puțin alcool
Aplică cu ajutorul unui bețișor cu vată alcool pe zona T (frunte, nas, barbie). Acesta te va ajuta să ții la distanță luciul inestetic, fără să-ți atace fața. Înainte de a face acest lucru, stabilește cu medicul dermatolog dacă acest tratament ar fi indicat în cazul tipului tău de ten.

3. Folosește un primer

Alege întotdeauna un primer care matifiază și aplică-l înainte de fondul de ten. Acesta va fixa mai bine machiaju și totodată îți va ajuta pielea să arate fresh mai mult timp.

4. Atenție la alimentație
Probabil știi acest lucru de la dermatalogul tău, însă alimentația are un rol important pentru aspectul tenului tău. Renunță la fast food, mâncăruri picante sau alcool sau cel puțin consumă-le mai rar. Alege în schimbul lor morcovi, pepene și spanac. Acestea au vitamina A care încetinesc procesul de formare a uleiurilor.

5. Folosește un fond de ten adecvat
În cazul unui ten gras și, de fapt, în cazul oricărui tip de ten, ai nevoie de un fond de ten fără uleiuri. Alege o formulă cu minerale, o pudră care poate să absoarbă excesul de sebum mai ușor. Poți alege și variante matifiante, însă ai întotdeauna grijă la lista de ingrediente.

6. Încearcă diferite măști de față
O dată sau de două ori pe săptămână ai nevoie de exfoliere. Alege un scrub natural sau prepară-ți o variantă cu miere sau cafea. După acest proces poți aplica o mască. Ai o gamă variată din care poți alege sau îți poți face singură o mască cu argilă.

7. Fii atentă la crema pe care o folosești
Doar pentru că ai tenul gras nu înseamnă că trebuie să renunți la crema hidratantă, ci trebuie să fii mai atentă la compoziția acesteia. Ferește-te de produsele foarte grase și alege o loțiune delicată pe care pielea ta o va absorbi mai ușor. Poți încerca și serumurile care îți vor face fața mai luminoasă, fără să o încarce.

8. Folosește șervețele matifiante
Este aproape imposibil ca pielea ta să arate perfect după 12 ore, fără să faci vreun retuș, așa că cel mai bine este să fii sigură că ai la îndemână șervețele matifiante. Le poți găsi în orice magazin cu produse de make-up și te vor salva întotdeauna.

sursa: elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.98299694061279