Iunie 11, 2020
Cum să îți îmbunătățești imunitatea în această perioadă
Chiar dacă starea de carantină s-a încheiat și măsurile de relaxare au fost stabilite, sănătatea ta este importantă. „Organismul dispune de o mulțime de mecanisme de apărare, iar unul dintre cele mai importante este sistemul imunitar”, precizează doctorul Adrian Restian pentru Harper's Bazaar România. Pentru a te feri de contactarea virusului COVID-19, dar și altor virusuri sau afecțiuni, iată cum să îți îmbunătățești imunitatea în această perioadă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

                         

Cum te poți feri de COVID-19?


În primul rând, este recomandat să respecți condițiile de igienă, să te speli foarte bine pe mâini și să eviți contactul cu persoane bolnave sau suspecte și zonele aglomerate unde nu poți păstra o distanță necesară față de alți oameni. „Ar trebui să avem mai multă grijă de corpul nostru, pentru că apariția bolii depinde nu numai de contactul cu virusul, ci și de rezistența imunitară a organismului nostru”, punctează medicul Restian. Mecanismele de apărare imunitară au nevoie de anumite condiții ca sa poata funcționa normal. „Omul se simte bine între 18 și, să spunem, 30 de grade Celsius″, precizează specialistul. Răceala sau stresul pot reactiva anumite virusuri, așa cum ar fi herpesul, care stau latente în organismul.

De aceea, dacă vrem să prevenim coronavirusul, este indicat să ne ferim de stres și de răceală, să ne îmbrăcăm corespunzător, să ne ferim de umezeală și de oboseală. Ar trebui să ne odihnim suficient, să facem mișcare și să consumăm mai multe lichide, mai multă apă și mai multe ceaiuri. Conform unor autori, în viroze, odihna și hidratarea sunt cele mai la îndemână mijloace de prevenire și tratament, ne recomandă specialistul. Sunt foarte benefice și plimbările în aer liber, pe câmpuri izolate sau în pădure.

                                             

Ce suplimente și vitamine îți sunt de folos?


Poți bifa vitaminele prin intermediul alimentelor, dar poți apela și la suplimente alimentare. Organismul uman are nevoie de peste 50 de nutrienți pentru a putea funcționa normal, de o serie de aminoacizi și de o serie de vitamine, pe care nu le poate sintetiza singur. De asemenea, el are nevoie de o serie de elemente minerale și de oligoelemente, pe care nu le poate obține întotdeauna din alimentația curentă. Printre substanțele naturale care stimulează sistemul imunitar se numără: turmericul, usturoiul negru, ghimbirul, echinaceea, propolisul și lemnul dulce.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.44573664665222