INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi de toate se spală bine gogoşarii și se curăță, îndepărtând zonele stricate. Ulterior, acestora li se scot cotoarele și semințele, după care se taie în sferturi sau fâșii mai mici, în funcție de preferințele fiecăruia. În continuare se rupe conopida în formă de bucheţele şi se spală sub jet de apă.
Acum, urmează să ne ocupăm de frunzele de țelină. Acestea se spală foarte bine și se pun deoparte. Într-un borcan de 10 litri se așează un strat de frunze de țelină și unul de hrean. Deasupra se așează gogoșarii, conopida, morcovii, foile de dafin, piperul boabe și restul ingredientelor.
Într-un bol se pune apă, oţet, sare şi zahăr. Acestea se amestecă foarte bine și se adaugă foile de dafin, piperul şi muştarul boabe. Punem tot conținutul într-o cratiță pe care o dăm pe foc. După ce a început să clocotească oprim focul şi, aşa fierbinte, o turnăm în borcan.
Este recomandat să nu fie metal sub borcan. Gura acestuia se acoperă cu folie de plastic sau se închide ermetic cu un capac, dar trebuie întors cu cu gura în jos și ținut așa până se răcește, după care-l vom muta în cămară.
Spor la treabă!