Martie 31, 2023
Cum arată hotelul lui Christian Louboutin din Melides, Portugalia
Celebrul designer de pantofi de origine franco-egipteană Christian Louboutin (60 de ani) își va deschide un hotel într-un mic sătuc, Melides, de pe coasta Alentejo din Portugalia, iar regiunea are toate șansele de a deveni un nou Eldorado printre pasionații de frumos și de călătorii high class.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Christian Louboutin, cel care are ca semn definitoriu pentru creațiile sale talpa roșie, este, la rândul său, un globe trotter pasionat, care a adunat în tolba sa o mulțime de experiențe din cele mai variate coluțuri ale lumii, care l-au inspirat în creațiile sale numai din modă, dar și în ceea ce privește decorațiunile interioare. Astfel, cele mai mari publicații de design și de arhitectură din lume redau în paginile lor spațiile magnifice imaginate de el, care se remarcă în primul rând prin culoare, scrie alistmagazine.ro

 

Clădirea în care va funcționa noul hotel Vermelho a fost descoperită de celebrul designer in greșeală, pe când acesta ducea un stil de viață nomad, în anii 80, când obișnuia să călătorească in regiune. Acesta și-a și cumpărat apoi o casă în Melides și și-a mutat și atelierul de creație aici, înainte de a se muta într-o casa mai mare din vecinătate. În 2019, Louboutin a cumpărat înca o clădire din sat, unde a vrut să deschidă un restaurant, dar s-a răzgândit și a transformat-o în hotel.

christian louboutin hotel vermelho

”Obișnuiesc să cumpăr o mulțime de lucruri, chiar dacă, inițial, nu știu ce să fac cu ele sau unde o să le amplasez. Poate fi vorba de uși de lemn sculptate, înalte de patru metri, dar aceste elemente sfârșesc întotdeauna prin a-și găsi un loc al lor”, povestește Louboutin despre pasiunea sa.

christian louboutin hotel vermelho 

Vermelho (care înseamnă roșu în portugheză), noul hotel Louboutin din Melides, este amenajat într-o clădire cu influențe maure, iar zona aleasă este deocamdată mai puțin frecventată de mase, fiind mai ales populară printre surferi, dar devine încet și sigur din ce în ce mai populară. Și are și de e – peisajul idilic este completat de căsuțe albe cu ferestre vopsite în albastru și, câteodată, garnisite cu cuiburi de berze), de păduri de pini, de kilometri întregi de plaje scăldate de apele albastre ale Atlanticului, de plantații de orez și de viță de vie etc. Melides se află în vecinătatea localității mai populare printre turiști Comporta, ”care a devenit prea civilizată” pentru gustul lui Louboutin, după cum el însuși marturisește, așa că a decis să deschidă aici primul hotel din sat, chiar în această primăvară.

”Vermelho e amenajat în cea mai veche casă din zonă și am vrut inițial s-o transform într-un restaurant, ceea ce lipsea, de asemenea, din sat. Apoi, când am vazut potențialul clădirii și la încurajarea primarului, proiectul a devenit hotel”, povestește designerul.

christian louboutin hotel vermelho 

Clădirea construită în stil Manuelin (stil gotic portughez) are 13 camere amenajate cu azulejos, fresce patinate și ceramică antichizată și decorată cu obiecte de decor de la cei mai cunosocuți designeri, cum ar fi Patricia Medina. Camerele sunt amplasate pe trei etaje și fiecare are un design unic. Designul spațiului a fost făcut alături de decoratoarea Madalena Caiado, buna prietenă a lui Louboutin, iar fiecare piesă a fost atent aleasă pentru a-și exprima cât mai bine identitatea. ”Ca sursă de inspirație i-am arătat Madalenei o brățară indiană veche din aur, care are un design foarte simplu, dar care e gravată pe interior. Am vrut să obțin același efect și aici, să nu distorsionez spiritul locului dar să pot include și o mulțime de detalii”, mai explică Christian Louboutin.

Hotelul va avea și un spa, unde oaspeții se vor putea bucura de o mulțime de tratamante și masaje. Restaurantul, intitulat Xtian, va servi preparate eclectice, cum ar fi salata de caracatiță, cotlete de miel, supă de pui, porc cu scoici sau sardine marinate, taote gătite de Chef-ul portughez David Abreu.

 

Luxul este doar insuflat aici și este dat de autenticitate și poate fi observat și în restaurantul hotelului, care e amenajat să redea atmosfera unei mese de familie și în care să vrei să iei masa zilnic, fără să te plictisești. Louboutin a vrut să evite estetica și atmosfera clasică de hotel, unde totul este bazat pe simetrie. Vermelho este gândit a fi o casă de vacanță unde oricine este liber să trăiască așa cum vrea”, își prezintă Christian Louboutin proiectul de suflet din Portugalia.

Grădina hotelului este amenjată atent de un peisagist, designerul Louis Benech. Christian Louboutin intenționează să mai deschidă alte câteva spații aici – unul dintre acestea va fi decorat de designerul Olivia Putman, fiica designerului francez Andrée Putman, iar noul proiect va fi inaugurat în 2024.

Vermelho va avea marea deschidere pe 1 aprilie anul acesta.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.71056270599365