Noiembrie 26, 2020
Crema de mâini, vedetă în sezonul rece. Cum să ne îngrijim corect mâinile
Spălarea frecventă pe mâini, temperaturile scăzute, săpunurile și soluțiile antiseptice - toate afectează pielea mâinilor. Tocmai de aceea nu trebuie să-ți lipsească din geantă o cremă hidratantă. Înainte de toate, însă, este foarte important ca mâinile să fie supuse unui tratament special.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Extra-finețe. Înainte de aplicarea cremei hidratante, exfoliază-ți mâinile cu un scrub special pentru mâini – sunt tot mai multe produse în această categorie sau folosește unul preparat chiar de tine dintr-o lingură de zahăr brun, tot atâta ulei de măsline sau cocos, o linguriță de miere și încă una de zeamă de lămâie. 

Tratează leziunile. Pielea mâinilor nu se rezumă doar la uscare. În sezonul rece, cumulul de factori care favorizează deshidratarea duc deseori la crăparea mâinilor. Nu este recomandat să folosești o crema de mâini obișnuită în cazul rănilor deschise; pe lângă usturime, este posibil să te alegi cu o infecție. După spălarea  și uscarea mâinilor aplică o formulă dermato-cosmetică cu efect antiseptic precum Cicatridina Unguent, care previne apariția infecțiilor.

Tratamente intensive. Răsfață-ți săptămânal mâinile cu un tratament intensiv de hidratare, folosind o pereche de mănuși pre-impregnate cu formule bogate în nutrienți și ingrediente cu efect reparator, regenerator sau anti-îmbătrânire. Poți opta și pentru un tratament cu ingrediente din cămara ta, precum laptele și mierea (exfoliere+hidratare), plus o capsulă de vitamina E. Pune-ți apoi o pereche de mănuși de silicon fără talc.

Cel puțin o cremă de mâini. Nu te rezuma la una singură, atunci când îți cumperi crema de mâini. Ai nevoie de un exemplar în baie, chiar lângă săpun, și încă una în trusa din poșeta ta, pentru a-ți hidrata mâinile pretutindeni, mai ales că dezinfectantele au efect deshidratant. Fii cu mare băgare de seamă să-ți păstrezi mâinile curate după ce aplici crema; până ce formula intră în piele, aceasta se poate dovedi o adevărată capcană pentru viruși și bacterii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.52572059631348