Decembrie 15, 2020
Corsetul reinventat: 5 idei de ținute cool și neconvenționale
Când spui “corset”, gândul îți fuge negreșit în primă instanță către imaginea clasică a torsoului strâns până în punctul în care talia atinge forma de clepsidră, considerată a fi idealul siluetei feminine. Lucrurile stau diferit în vremurile noastre. Începând cu anii ’90, designerii au început să se inspire din imaginea clasică a corsetelor pentru a crea versiuni ce pot fi purtate cu ușurință în viața de zi cu zi, și care pot fi adaptate pentru diverse ocazii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sezonul acesta, corsetele se numără printre tendințele de top – însă nu te gândi la variantele clasice, ci la versiuni cool, reinterpretate pentru a se potrivi oricărui stil sau oricărei ocazii. Iată câteva moduri în care poți construi ținute cool pornind de la un corset. 

FLIRTY

Corsetele cu mâneci atașate, dar lăsate să cadă pe umeri, au acel aer romantic, parcă desprins din poveștile cu zâne și prințese. Poți aduce o astfel de piesă într-o sferă actuală și cool purtând-o alături de o pereche de pantaloni din piele sau blugi și botine cu toc gros. Pentru a completa aerul girly & flirty, completează look-ul cu un set de lanțuri cu pandantive delicate și o pereche de cercei rotunzi strălucitori.

CASUAL 

Termenii “corset” și “casual” nu sună ca și când ar putea fi puși împreună, dar iată mai sus un exemplu perfect pentru a ilustra faptul că există excepții de la regulă. Dacă vrei să aduci ideea de corset într-o sferă cool și relaxată, optează pentru un corset reinterpretat în variantă din pluș (din același material ca treningurile) și poartă-l cu o pereche de colanți lucioși și o pereche de botine chunky.

GLAMOUR

Dacă adori imaginea retro a corsetelor, cu aer glamour și ultrafeminin, propunerea noastră este acest corset cu catarame cu cristale și croială alungită, care definește suav talia. Întregește aerul glam purtându-l cu o fustă cu o fustă din satin și sandale cu pietre strălucitoare. Pentru a scoate și mai mult în evidență verdele fresh al corsetului, folosește o culoare contrastantă în machiajul ochilor, precum un albastru electric.

SMART 

Această jachetă inspirată de forma unui corset este o piesă perfectă pe baza căreia poți construi un outfit cool pentru o petrecere sau un date. Echilibrează sobrietatea jachetei purtând-o cu o pereche de blugi cu croială dreaptă, apoi adaugă o tușă glam cu ajutorul accesoriilor cu cristale.

STATEMENT 

O reinterpretare ultra cool & actuală a corsetului vine sub forma acestui breastplate, care este în sine o piesă statement (îl poți purta peste un tricou alb simplu, de pildă), dar care poate fi de asemenea piesa de bază a unui outfit cu adevărat impresionant, atunci când îl porți alături de jumpsuitul asortat.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.79556131362915