Octombrie 03, 2016
Coaching: Trei căi de bază pentru dezvoltarea carierei
Definiția contemporană a termenului couching înseamnă: "Procesul de transferare a persoanelor din locul în care se află, în locul în care aceștia își doresc să fie".

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Carieră și coaching

Subiectul despre dezvoltarea carierei interesează atât pe cei care abia încep să activeze, cât și pe cei care au o experiență profesională și anumite realizări. Acum rar întâlnim persoane care nu și-au schimbat locul de muncă niciodată. Dezvoltarea continuă, calificarea, creșterea pe scara profesională și chiar schimbul locului de muncă — sunt procese evidente care permit să ne încadrăm în această lume modernă și dinamică.

Luând în considerare faptul că traducerea mot a mot a termenului «coaching» sună cam așa: "este o relație profesională între doi indivizi (coach-ul = instructorul și clientul) care îl ajută pe unul dintre ei (pe client) să atingă obiective personale și profesionale în mod accelerat", care în concepția contemporană înseamnă dezvoltarea și schimbările în carieră.

Couching-ul ne ajută să răspundem la întrebările pe plan profesional, să ne hotărâm cu planurile de viitor, să rezolvăm probleme concrete, să formulăm corect scopurile și metodele de atingere a succesului. Asta nu e doar o metodă de consulting și training care ne oferă sfaturi despre cum să ne schimbăm viața în bine, cum să părăsim zona de confort - acestea sunt acțiuni îndreptate strict spre situația Dvs. De exemplu, Dvs. munciți din greu pentru o companie și ocupați aceeași funcție deja 5 ani, iar subiectul despre promovare este mereu amânat. Funcția coach-ului constă în a vă ajuta să obțineți promovarea, a scoate în evidență motivele din care aceasta nu a avut loc mai devreme sau să propună soluții alternative pentru dezvoltarea carierei care nu are nicio legătură cu locul actual de muncă.

Chiar dacă coaching-ul presupune o abordare individuală față de fiecare persoană, există și căi comune de dezvoltare a carierei.
 

1. Susținerea

Prima variantă presupune o persoană sau un grup de persoane care sunt interesate de succesul Dvs. Adică atunci când cariera Dvs. este influențată de părinți, prieteni și alte persoane interesate. Cel mai des prin asta se are în vedere susținerea materială deși, un rol important îl joacă relațiile cu oamenii potriviți și recomandările.

 

Citește continuarea în revista AQUARELLE din Octombrie 2016



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.82211661338806