Iulie 31, 2022
Cine este cel mai vârstnic absolvent: Are 99 de ani și a obținut o diplomă de master în Italia
Giuseppe Paterno, în vârstă de 99 de ani, a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia. Bărbatul a obţinut diploma de master în filosofie şi istorie, la Universitatea din Palermo, după ce, în urmă cu doi ani, obţinuse diploma de studii inițiale, la aceeaşi instituție.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Deși, la prima vedere, ai crede că este un doctor honoris causa, căruia discipolii îi aduc un omagiu, de facto, este un proaspăt absolvent de universitate. Este vorba despre Giuseppe Paternò, un italian născut în 1923. La aproape 100 de ani, are doi copii, patru nepoți și o dorință mare de a învăța ca un tânăr în floarea vârstei. 

Acum doi ani, el și-a luat diploma de studii în Filosofie și Istorie, la Universitatea din Palermo, iar recent a absolvit și masteratul. A luat note excelente pe linie. Rezultatul final a fost de 110 puncte, cel mai înalt posibil. Nici pandemia nu i-a încetinit parcursul.

„Mi-am spus: acum ori niciodată! Și așa m-am înscris la facultate, în 2017. Mi-am dat seama că e un pic cam târziu să încep o facultate, dar a fost o provocare. Am vrut să văd, dacă reușesc să absolvesc cursurile, care durează trei ani. ”

Giuseppe Paternò a locuit toată viața în una dintre cele mai populare locuri din Palermo - Piața Capo. Născut într-o familie săracă, cu șapte frați, în ciuda notelor strălucitoare, tatăl lui a decis că el trebuie să meargă la muncă și nu la studii.

 A fost clopotar, apoi a muncit la Căile Ferate. Abia la 30 de ani, Giuseppe a reușit să-și ia diploma de inginer, la școala serală. Apoi, și-a cultivat pasiunea pentru scris, a publicat chiar și o carte. Datorită unui filozof din Torino, începe să studieze filosofia. În 1984, s-a pensionat și de atunci nu s-a oprit din citit și studiat, iar acum, la 99 de ani, este cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia!

Sursa - tv8.md



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72086048126221