Mai 07, 2021
Cinci titluri de cărți care te vor ține ocupat tot weekendul
Ca să nu te plictisești în weekend și să nu te expui riscului infectării cu noul coronavirus, ieșind în parcurile aglomerate, îți propunem cinci titluri de cărți, care te vor cuceri iremediabil.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Soțiile, de Tarryn Fisher

Numită de Suspense Magazine „un adevărat thriller psihologic… cu un final șocant”, cartea „Soțiile” a devenit rapid Bestseller New York Times, USA Today, Globeand Mail și Toronto Star. Spune povestea unei femei care descoperă că soțul ei său mai are încă două neveste. Ea nu le cunoaște și nu știe nimic despre ele. Se vede cu el doar o dată pe săptămână: joi. A fost de acord cu acest aranjament neobișnuit pentru că e îndrăgostită nebunește de el. Însă într-o zi găsește ceva. Ceva care spune o poveste foarte diferită — și înspăimântătoare — despre bărbatul cu care s-a căsătorit.

Viața e un roman, de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte. Pentru ea, totul urmează să fie scris. „Într-o zi de aprilie, fetița mea de trei ani, Carrie, a dispărut în timp ce ne jucam amândouă de-a v-ați ascunselea în apartamentul meu din Brooklyn.” Așa începe povestea Florei Conway, romancieră renumită pentru talentul și discreția ei. Carrie, fetița sa, a dispărut într-un mod inexplicabil. Ușa și ferestrele apartamentului erau închise, iar camerele de supraveghere ale imobilului newyorkez n-au înregistrat niciun intrus. Ancheta poliției n-a scos nimic la iveală. În același timp, de partea cealaltă a Atlanticului, un scriitor cu inima frântă se izolează într-o casă dărăpănată. Numai el deține cheia misterului. Iar Flora îl va scoate din vizuina sa, ceea ce va avea consecințe nebănuite pentru destinul fiecăruia în parte. În trei acte și două lovituri de teatru, Guillaume Musso își poartă cititorii într-o poveste tulburătoare a cărei forță stă în puterea cărților și în dragostea pentru viață a personajelor ei. Cu 16 cărți traduse în peste 40 de limbi și vândute în peste 11 milioane de exemplare în întreaga lume, Musso este unul dintre cei mai apreciați autori francezi de thrillere.

Degustătoarele, de Rosella Postorino

Germania, 1943. Rosa Sauer rămâne fără părinţi în urma bombardamentelor asupra Berlinului. Hotărăşte să se refugieze în satul socrilor ei, care se află la mică distanţă de Bârlogul Lupului — ascunzătoarea lui Hitler. Într-o dimineaţă, câţiva soldaţi SS o anunță că a fost aleasă drept una dintre degustătoarele lui Hitler: de acum, de trei ori pe zi, ea şi alte nouă femei vor merge într-o cazarmă şi vor gusta mâncărurile pregătite pentru Führer, ca să se asigure că nu sunt otrăvite. Obligate să înfrunte zilnic moartea, Rosa şi celelalte degustătoare se împart în prietene şi rivale, se consolează şi se trădează, se îndrăgostesc şi aşteaptă sfârşitul războiului. Dar care dintre ele va supravieţui? Inspirându-se din povestea reală a lui Margot Wölk, Rosella Postorino relatează încercările prin care trece o femeie fragilă confruntată cu violenţa istoriei. „Degustătoarele” s-a vândut în peste jumătate de milion de exemplare în 46 de ţări şi a obţinut cele mai prestigioase distincţii literare italiene: Premiul Campiello, Premiul Luigi Russo, Premiul Rapallo şi Premiul Lucio Mastronardi.

Ultimul cadru, de S.J. Watson

Un thriller psihologic palpitant, în care S.J. Watson explorează temele memoriei și identității. Blackwood Bay este un sătuc din nordul Angliei, despre care lumea nu știe decât că, acum câteva secole, era teritoriul traficanților. Dispariția a două fete, cu doar câțiva ani în urmă, a adus o faimă nedorită acestei așezări. Trimisă să facă un documentar la Blackwood Bay, Alex, o tânără producătoare TV cu un început promițător de carieră, le propune localnicilor să-și filmeze propriile povești. Însă cazul celor două fete dispărute devine obsedant pentru Alex și o determină să înceapă un fel de anchetă personală. Primul roman al lui S.J. Watson a fost bestsellerul „Înainte să adorm”, tradus în peste 40 de limbi și vândut în peste șase milioane de exemplare. Cartea a stat și la baza filmului cu același nume, cu Nicole Kidman și Colin Firth în rolurile principale.

Omul de castane, de Søren Sveistrup

Considerată „Cea ma bună carte a anului” de New York Times Book Review, „Omul cu castane”, care devine și un serial produs de Netflix, spune povestea unui psihopat terorizează Copenhaga. Semnătura lui — figurine făcute din bețe de chibrit și două castane, lăsate la locul fiecărei crime sângeroase. Pe figurine, poliția găsește amprenta unei fetițe răpite și ucise cu un an în urmă. O coincidență tragică sau un mesaj diabolic? Ca să pună capăt seriei de crime, cei doi detectivi care anchetează cazul trebuie să lase deoparte neînțelegerile și să descifreze indiciile macabre lăsate de asasin. Pentru că acesta nu dă niciun semn că se va opri și nimeni nu este în siguranță. Søren Sveistrup, scenarist recunoscut pe plan internațional, producător al mai multor seriale TV și filme de succes, este și autorul scenariului pentru filmul „Omul de zăpadă”, după romanul omonim al lui Jo Nesbø.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57030916213989