Ianuarie 26, 2021
Cinci ingrediente anti-îmbătrânire pentru tenul tău
Indiferent de vârstă, îți dorești ca pielea ta să arate incredibil. Pe lângă eliminarea fumatului și aplicarea unei creme cu factor de protecție, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru pielea ta este să folosești produse anti-îmbătrânire. Știi însă să alegi produsele potrivite? Pentru a le alege pe cele care chiar funcționează, caută ingredientele potrivite. Mai jos ți-am pregătit o listă cu 5 substanțe care fac minuni pentru pielea ta.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Retinol
Ai auzit cu siguranță până acum de retinol. Acest derivat al vitaminei A este un ingredient preferat de specialiști pentru îngrijirea pielii. Retinolul luptă împotriva ridurilor fine, a arsurilor solare și îmbunătățește aspectul pielii, în timp ce îndepărtează celulele moarte. Totodată tratează acneea și alte probleme ale pielii precum keratoza pilară.

Pentru că această substanță este sensibilă la lumină, ar trebui să o folosești doar noaptea. Dacă folosești o concentrație puternică ar trebui să vezi rezultate după 4 săptămâni, iar dacă folosești o concentrație obișnuită ar trebui să observi schimbări după 12 săptămâni.

Peptidele de cupru (gluconat de cupru)
Peptidele de cupru au fost folosite încă din anii 70 pentru a vindeca rănile cu cât mai puține semne, însă potențialul lor pentru produsele anti-îmbătrânire a fost descoperit abia în anii 90.

Acest ingredient îmbunătățește producția de colagen și elastină, substanțe care reduc apariția ridurilor și redau fermitatea pielii. Totodată reduce iritația care poate fi provocată de retinol, permițându-i în același timp să pătrundă în piele fără a o afecta. Așadar, aceste două ingrediente se potrivesc foarte bine! Ar trebui să vezi îmbunătățiri ale tenului după aproximativ 8 săptămâni de utilizare.

Niacinamida
Petele pigmentare – indiferent că le-ai căpătat după o expunere prelungită la soare, din cauza vârstei sau din cauza acneei, aceste urme de hiperpigmentare pot fi îndepărtate. Niacinamida, derivată din vitamina B3, previne ridicarea melaninei la suprafață și ajută la reducerea și îndepărtarea petelor pigmentare. Totodată ajută la îmbunătățirea elasticității pielii în timp ce ii reface culoarea și textura.
Pentru majoritatea loțiunilor și a serurilor care conțin niaciamidă este recomandată o aplicare în fiecare zi. Vei vedea rezultate în aproximativ 8 săptămâni; petele pigmentare sunt eliminate ușor atunci când găsești formula potrivită pentru tine.

Acid hialuronic
Dacă ai constatat că pielea ta este din ce în ce mai uscată pe măsură ce îmbătrânești, ai nevoie de extra acid hialuronic. Este un umectant, ceea ce înseamnă că îți va menține pielea hidratată și fermă. Loțiunile care conțin acest ingredient ajută în timp la reducerea ridurilor și la hidratarea pielii.

După o săptămână de utilizare vei observa că pielea va fi mai hidratată. Pentru a reduce ridurile fine este nevoie de o perioadă de 8-12 săptămâni de utilizare zilnică.

Alfa-hidroxi acizi (AHA)
Acești acizi se potrivesc cu acidul hialuronic. În mod normal, alfa-hidroxii acizi (glicolic, acid lactic și acizi citrici) sunt produse exfoliante chimice, care dizolvă ușor pielea moartă și o refac în timp. În plus, s-a demonstrat că AHA reduce liniile fine și chiar micșorează porii dilatați.

Cu toate acestea, în cazul lor există câteva efecte secundare: exfolierea chimică înseamnă că pielea e mai sensibilă la expunerea solară (așa că este recomandat să folosești cremă cu factor de protecție) și poate irita, așa că te-ai putea înroși la primele utilizări. Pentru a minimiza aceste efecte, aplică alfa-hidroxi acizi o dată la două zile în prima săptămână, iar apoi zilnic. Ar trebui să începi să vezi schimbări după 4 săptămâni.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0246572494507