Iunie 07, 2022
"Moldova are artă" - Ediția I
Evenimentul dedicat promovării tezaurului cultural al țării noastre a fost un adevărat succes, chiar dacă e abia la prima ediție.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sute de oameni și-au dat întâlnire în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, acolo unde cei mai talentați studenți din domeniul artei, împreună cu dascălii lor, artiști consacrați, ne-au convins că Moldova are artă, are oameni pasionați de frumos și că prin talentul lor și dragostea față de artă, noi avem un viitor.

Oaspeții evenimentului au fost încântați de programul superb al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" condusă de directorul artistic și prim dirijorul Mihail Agafiță. Străzile Chișinăului au fost inundate de muzica extraordinară.

Vocile marilor maeștri au răsunat creând o atmosferă magnifică. Mihai Munteanu, Constantin Moscovici, Iurie Matei, Andrei Sochircă, alături de cei care sunt la început de drum au lăsat oamenii fără cuvinte. Arta a pus stăpânire pe Chișinău în seara zilei de 3 iunie.

Surpriza serii a fost micuța Martina Meola care a hipnotizat publicul cu interpretarea sa la pian - coloana sonoră din filmul "Lista lui Schindler" de John Williams.

Înconjurați de picturile și sculpturile tinerilor talentați, pe fundalul muzicii care atinge strunile oricărui suflet, oamenii s-au delectat cu băuturi fine, au vorbit despre frumos, s-au fotografiat și au uitat de tot ce înseamnă viața de dincolo de artă.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3062558174133