Aprilie 11, 2022
Cele mai bune ceaiuri pentru intarirea sistemului imunitar
Tot mai multi oameni au devenit constienti de beneficiile ceaiului si, prin urmare, mari consumatori. Insa nu toate ceaiurile s-au dovedit a fi eficiente.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Aflam astazi care sunt cele mai bune ceaiuri pentru imunitate, de la nutritionistul Paulina Lee, care foloseste practicile medicale occidentale si terapiile alternative si integrative pentru a ajuta clientii sa abordeze cauzele principale ale problemelor lor de sanatate. „Personal cred ca ceaiurile sunt o modalitate excelenta de a adauga alimente functionale si ierburi in dieta ta zilnica”, spune aceasta. „Asa ca bea!”.

Asadar, daca buna functionare a sistemului imunitar este o prioritate pentru tine, ai putea lua in calcul lista de ceaiuri pentru imunitate oferita de medicul Paulina Lee:

Ceai verde

Ceaiul verde are numeroase proprietati si beneficii, fiind o sursa bogata de catechine. “Catechinele sunt antioxidanti polifenoli care au un beneficiu general pozitiv asupra starii de bine”, spune medicul nutritionist Paulina Lee. Galatul de epigalocatechina (EGCG) este una dintre cele mai abundente si mai cunoscute catechine din ceaiul verde. De asemenea, ofera avantaje pentru sistemul imunitar, ajutand la lupta impotriva racelilor si virusurilor.

Ceai de turmeric

Se pare ca turmericul, condimentul galben-portocaliu, este de asemenea indicat pentru buna functionare a sistemul tau imunitar. “Cercetarile arata ca turmericul poate reduce inflamatia si contine niveluri ridicate de antioxidanti, care sustin functia imunitara generala”, spune Paulina Lee.

Principalul compus activ din turmeric este curcumina. Potrivit unei recenzii publicate in octombrie 2017 in Foods, curcumina elimina eficient diferite tipuri de radicali liberi, controleaza enzimele care neutralizeaza radicalii liberi si ajuta la prevenirea formarii acestora. Avand in vedere rolul pe care daunele radicalilor liberi il pot avea in multe boli, antioxidantii din turmeric pot face din acest condiment o completare utila pentru dieta imunitara.

Ceai negru

Antioxidantii din ceaiul negru pot avea efecte unice asupra sistemului imunitar. In urma unui studiu clinic s-a constatat ca persoanele sanatoase (fara boli majore si cu tensiune arteriala sistolica normala, pana la usor crescuta) care au baut 3 cani de ceai negru pe zi timp de sase luni au aratat o activitate imunitara crescuta.

Cercetatorii s-au uitat la trei markeri care indica faptul ca sistemul imunitar s-a pus in functiune: neopterina, kinurenina si triptofanul. In timp ce ceaiul negru nu a avut un efect semnificativ asupra nivelurilor de neopterina sau triptofan, a crescut chinurenina, ceea ce sugereaza ca polifenolii din ceaiul negru ajuta la activarea raspunsului imunitar la persoanele sanatoase.

Ceai alb

Despre ceaiul alb se spune ca este cea mai veche forma de ceai descoperita in China. S-a folosit din cele mai vechi timpuri ca medicament, pentru proprietatile sale antioxidante, in timp ce proprietatile antimicrobiene il recomanda pentru tratarea virozelor si imbunatatirea sistemului imunitar.

Ceaiul alb contine tanini, fluor si flavonoide (catechine si polifenoli) – compusi responsabili pentru numeroasele beneficii pe care ceaiul alb le aduce sanatatii.

Prin urmare, ceaiul alb, cu proprietatile sale antibacteriene, intareste sistemul imunitar si ajuta la protejarea organismului de bacterii cauzatoare de infectii si alte microorganisme.

Ceai de ghimbir

Apropiat ceaiului de turmeric, ceaiul de ghimbir poate oferi, de asemenea, beneficii pentru imunitate atunci cand este sorbit dintr-o ceasca de ceai. Gingerol este principalul compus activ si, potrivit unei analize, are efecte antioxidante si antiinflamatorii, si poate trata infectiile.

Pe langa gingerol, ghimbirul contine si alti compusi antivirali care sunt eficienti in combaterea racelii. Compusii sai amelioreaza durerea, febra si crizele de tuse ale unei raceli comune.

Este important sa tii cont de faptul ca, in ciuda beneficiilor pe care ceaiurile le aduc sanatatii, vizita la medic nu ar trebui inlocuita.

Sursa: andreearaicu.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5218684673309