Octombrie 26, 2022
Cele 5 vitamine de care ai nevoie pentru o piele frumoasă
O piele frumoasă nu se obține doar cu ajutorul cremei potrivite, ci și cu ajutorul unor vitamine care să întărească rezultatele.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Organismul are nevoie permanentă de vitamine, astfel încât regenerarea tenului și protejarea lui să fie susținută din interior.

Ridurile, tenul acneic, inflamația, toate sunt semne ale unei stări de sănătate deficitare, cauzate adesea de un regim alimentar insuficient în vitamine și nutrienți. Prin urmare, include în dieta ta zilnică dar și în rutina de îngrijire a pielii următoarele vitamine:

Vitamina E

Vitamina E este folosită pentru vindecarea rănilor și reducerea cicatricelor. Se găsește în uleiuri vegetale naturale, nuci și legume. Este recomandată ca supliment deoarece această vitamină este distrusă prin procesarea alimentelor. Vitamina E încetinește procesul de îmbătrânire și este un sistem complex cu rol de barieră protectoare împotriva agenților mecanici.

Vitamina A

Vitamina A întărește pielea și repară țesuturile, previne uscarea pielii și acneea și tratează ridurile. Datorită proprietăților ei antioxidante, vitamina A contribuie la îndepărtarea toxinelor din corp și menține umezeala în celulele pielii, astfel încât aceasta să aibă un aspect hidratat, strălucitor.

Deficitul de vitamina A produce o toxicitate acută în organism, care poate duce la căderea părului, piele uscată și uscarea mucusului din membrane. Îți poți lua necesarul de vitamina A din mango, ouă, lapte, ficat, morcovi, spanac și roșii.

Vitamina C

Această vitamină este esențială pentru vindecarea țesuturilor și este necesară pentru formarea colagenului, care este responsabil pentru rezistența mecanică a pielii. Acesta are capacitatea de a reda luminozitatea și de a revigora tenul.

Vitamina C se găsește în fructe și legume, dar și ca supliment sub formă de acid ascorbic în farmacii. Aceasta este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și prevenirea efectelor radicalilor liberi asupra tenului.

Complexul de vitamine B este important pentru sănătate în general, iar câteva dintre vitaminele B sunt esențiale pentru a avea o piele frumoasă. Ele mențin elasticitatea pielii, dar sunt benefice și pentru dezvoltarea unghiilor și a părului.

Iată în ce alimente poți găsi fiecare dintre vitaminele complexului B, importante pentru piele: biotină – brânză, ficat de vită, conopidă, ciuperci, nuci și alune; tiamină – semințe de floarea soarelui, grâu, alune, carne de porc, fructe de mare, fasole; riboflavină – nuci, brânză, ouă, lapte și pește.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70837759971619