Martie 13, 2023
Cele 37 de țări participante la Eurovision 2023 și-au ales reprezentantul: Cum e cotată Moldova la casele de pariuri
Toate cele 37 de țări care s-au înscris la Eurovision 2023 și-au ales artistul sau trupa care le va reprezenta la Liverpool. În continuare, potrivit caselor de pariuri, Suedia are cele mai mari șanse să câștige ediția din 2023. Țara scandinavă are 38% șanse de câștig, fiind urmată de Finlanda - 14%, Ucraina, Norvegia și Cehia. Republica Moldova este a 17-a în clasament.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Țara noastră a urcat trei poziții după ce l-a ales pe Pasha Parfeni pentru a cânta „Soarele și luna” pe scena din Regatul Unit, scrie tv8.md

Pe 11 martie, Suedia a selectat-o ca reprezentantă pe Loreen, care ar putea câștiga concursul a două oară, de data aceasta cu piesa „Tattoo”. În 2012, artista a luat trofeul Eurovision la Baku, unde a interpretat „Euphoria”.

Pe ultimul loc, s-ar clasa Albania, iar România ar prinde penultimul loc, potrivit eurovisionworld.

 

37 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2023, potrivit eurovision.tv. Dintre acestea, 31 vor concura în două semifinale pentru a accede în marea finală, alăturându-se țărilor fondatoare: Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Ucrainei ca țară câștigătoare a ediției din 2022.

Rusia nu participă nici în acest an la Eurovision. Pe lângă aceasta, Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria s-au retras de la Eurovision Song Contest 2023.

Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 datorită fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub”, care au cântat „Trenulețul”.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6352713108063