Iunie 22, 2022
Ce este băutura ”duș intern” care face furori pe TikTok și ce beneficii are asupra sănătății
Poate că nu este o surpriză pentru tine, dacă obișnuiești să petreci timp pe TikTok, însă a apărut un nou trend în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății. De această dată este vorba despre o băutură obținută din semințe de chia ce promite să îmbunătățească digestia, care este cunoscută sub numele de ”duș intern”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Recomandată de celebrul nutriționist Daryl Giuffre, această băutură este obținută doar din apă, semințe de chia și suc de lămâie și pretinde că ajută la îmbunătățirea sănătății și a digestiei. Mai mult de atât, de când s-a aflat de ea, tot mai multe persoane active pe TikTok au încercat-o și au vorbit despre beneficiile ei.

VEZI VIDEO AICI

Într-un videoclip postat pe Instagram în care vorbește despre beneficiile acestei băuturi, Daryl explică faptul că semințele de chia sunt bogate în acizi grași Omega-3, care ajută la reducerea inflamațiilor din organism și contribuie la menținerea sănătății creierului. Totodată, ele conțin o cantitate mare de fibre, care odată ce absorb apă sunt mai ușor de digerat și ajută la lubrifierea și hidratarea mucoasei intestinale, ajutând la îmbunătățirea digestiei, deoarece practic acționează ca un laxativ natural.

Până în prezent, băutura supranumită ”duș intern” a adunat peste 72 de milioane de vizualizări pe TikTok și poate fi numită o adevărată mișcare pe rețelele sociale, potrivit Glamour. 

Deși se bucură de un succes uriaș, nutriționista și fondatoarea brandului de suplimente alimentare ”The Farmassist” - Irina Gamagina susține că această băutură ar trebui să fie privită cu o doză de scepticism.

”Deși această băutură cu semințe de chia care face furori pe TikTok nu este o rețetă miraculoasă, beneficiile semințelor de chia fiind cunoscute de mult timp, trebuie să fie privită cu puțin scepticism.”, a spus ea.

”Semințele de chia sunt considerate a fi un superaliment, ajutând la îmbunătățirea digestiei. Prin absorbirea apei și crearea unei substanțe precum a unui gel, similară cu cea a alimentelor bogate în carbohidrați, aceste semințe ajută la îmbunătățirea digestiei.”, a mai explicat ea.

”Semințele de chia sunt o sursă bogată de fibre, fiecare sută de grame furnizând 11 grame de fibre. Totuși, consumul exagerat de fibre poate provoca dureri abdominale, balonare, gaze și disconfort.”, a mai explicat ea.

De asemenea, persoanele care se confruntă cu disconfort după consumul de semințe de chia ar trebui să bea un pahar cu apă de lămâie înainte de fiecare masă cu chia.

Cum poți să prepari băutura ”duș intern”

Tot ce trebuie să faci pentru a pregăti această băutură este să iei un pahar cu apă și să adaugi două linguri de semințe de chia. Lasă acest mix pentru cinci minute, pentru ca semințele de chia să se expandeze, după care adaugă suc de lămâie și un praf de sare de Himalaya. Consumă băutura imediat, însă pe stomacul gol sau cu 30 de minute înainte de masă.

Ce efecte are băutura ”duș intern”

Potrivit dr. Daryl, persoanele care aleg să consume această băutură se pot confrunta cu schimbări drastice, întrucât această băutură are efecte laxative și ajută la îmbunătățirea digestiei.

Sursa - peroz.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72512292861938