Octombrie 22, 2019
Budincă cu cartofi și cu dovleac. Află cum să o prepari!
Budincă de cartofi cu dovleac – dintr-o tavă întreagă hrănești toată familia. Alegere perfectă pentru o masă sățioasă în zilele reci de toamnă. De ce? E ieftină, gustoasă, rapidă și nu te ține mult în picioare. Poftă bună!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

INGREDIENTE

  •  1/2 lingura busuioc
  •  150 lingura pătrunjel
  •  1 lingurita piper măcinat
  •  100 g şuncă feliată
  •  200 ml smântână
  •  6 ouă
  •  sare
  •  2 linguri parmezan
  •  2 roşii
  •  4 fire pătrunjel
  •  2 linguri unt
  •  600 g dovleac
  •  1 kg cartofi

 

Mod de preparare:

  1. Spală cartofii şi apoi pune-i la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit şi apoi se curăţă de coajă şi se taie fâşii.
  2.  Dovleacul se spală, se curăţă de coajă, apoi pulpa rămasă se taie în pătrăţele. Acestea se călesc 5 minute în unt, apoi se condimentează cu busuioc, pătrunjel şi piper.
  3. Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu felii de şuncă, se pun cartofii tăiaţi fâşii, alternând cu bucăţile de dovleac. Separat, se bat bine ouăle cu smântâna şi puţină sare. Toarnă amestecul deasupra straturilor cu cartofi şi dovleac.
  4. Se pun şi restul de felii de şuncă rămase şi se dă la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 50 de minute.
  5. După ce s-a rumenit, se scoate budinca din cuptor, se presară pe deasupra parmezanul.

 

sursa: 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1062986850739