August 18, 2020
Aluminiul din deodorante poate fi nociv? Ce spun cercetătorii
De câțiva ani se vehiculează că ar exista o legătură directă între anumite ingrediente conținute de deodorante, printre care sărurile de aluminiu și cancer.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Suspiciunile se explică prin faptul că ingredientele din deodorante blochează eliminarea toxinelor din corp, prin transpirație, ceea ce duce la acumularea lor în nodulii limfatici, unde pot contribui la modificări celulare care, în cele din urmă, vor duce la cancer sau alte afecțiuni periculoase, precum boala Alzheimer, scrie doc.ro. 

Cercetătorii de la American Cancer Society resping supozițiile. Ei susțin că o acuzație atât de gravă are nevoie de studii aprofundate și că, în contextul în care 1 din 8 femei va face cancer la sân, la un moment dat în viață, asocierea dintre boală și aluminiul din deodorante este cu atât mai greu de dovedit. 

În anii ’60 s-au efectuat o serie de cercetări cu privire la nivelul de aluminiu regăsit în creierul pacienților bolnavi de boala Alzheimer, pentru a crea o legătură între aluminiul din obiectele și produsele de uz casnic, precum conserve, caserole și antiperspirante, și această afecțiune. Descoperirile nu au fost reevaluate în cercetări și studii ulterioare, așa încât legătura dintre aluminiul din produsele de uz domestic și boala Alzheimer nu a fost dovedită. 

Totuși, cei sceptici trebuie să știe că pe piață există și alte produse care să contribuie la eliminarea mirosului neplăcut și să blocheze transpirația, în componența cărora nu se găsesc sărurile de aluminiu. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.64385509490967