August 23, 2021
Alimentele care îți scad pofta de mâncare
Iată care sunt alimentele care îți scad pofta de mâncare și te ajută să te simți sătulă, consumând în același timp mult mai puține calorii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Migdalele

Migdalele sunt o sursă foarte bogată de antioxidanți, vitamina E și magneziu. Este cunoscut faptul că migdalele ajută la menținerea unui corp sănătos, la păstrarea unei greutăți rezonabile și scad pofta de mâncare.

Cafea

Consumul a mai mult de două căni de cafea pe zi te poate face să te simți agitată și puțin nervoasă, însă consumul de cafea are și alte beneficii pentru organismul nostru. Ajută la accelerarea metabolismului și taie pofta de mâncare. Acest lucru se datorează cofeinei și antioxidanților din boabele de cafea. Atenție însă: dacă pui zahăr sau lapte în cafea aceste beneficii sunt diminuate.

Ghimbir

Beneficiile consumului de ghimbir sunt recunoscute și lăudate în întreaga lume în special pentru efectele pe care le are asupra sistemului digestiv. Fie că adaugi ghimbir într-un smoothie sau într-un fel principal de mâncare, acesta va acționa ca un energizant și îți îmbunătățește digestia, scăzând astfel și pofta de mâncare.

Avocado

Bogat în fibre și grăsimi nesaturate atât de benefice inimii, avocado suprimă apetitul atunci când este consumat cu moderație. Grăsimile din avocado sunt cele care transmit creierului semnalul că te-ai săturat și nu îți mai este foame.

Mere

Indiferent de soi, merele ajută la suprimarea senzației de foame. Merele sunt bogate în fibre care te vor face să te simți sătulă, reglează nivelul de glucoză și îți îmbunătățesc nivelul de energie. În plus, consumarea unui măr implică un anumit timp dedicat mestecării, ceea ce oferă corpului tău mai mult răgaz pentru a realiza că nu îți mai este foame.

Ouă

Numeroase studii au arătat că mâncarea unui ou sau două la micul dejun îi ajută pe cei care vor să slăbească și să simtă mai sătuli în următoarele 24 de ore chiar mai mult decât dacă ar consuma produse de patiserie. În plus, au și mai puține calorii.

Ciocolată neagră

Dacă adori ciocolata și simți că nu poți trăi fără o bucățică de desert în fiecare zi renunță la ciocolata cu lapte sau prăjituri în favoarea unei bucăți (sau două) de ciocolată neagră care să conțină cel puțin 70% cacao. Te va ajuta să scapi de senzația de foame deoarece gustul amar transmite semnale corpului tău și scade apetitul.

Somon

Atunci când mănânci pește precum somonul, care este bogat în grăsimi tip omega-3, corpul va beneficia de o creștere a nivelului de hormoni numiți leptină. Acesta este cunoscut pentru faptul că taie pofta de mâncare. Dacă nu îți place somonul poți încerca ton sau hering.

Sucul de legume

Probabil te gândești că sucul de legume este doar o metodă de a încorpora mai multe legume în dieta ta. Nimic mai adevărat însă studiile au arătat că persoanele care au băut un pahar de suc de legume înainte de o masă au consumat apoi mai puțin cu 135 de calorii. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.587726354599