August 15, 2022
Alexei Marjeneanu, primul moldovean care a defilat pentru Casa de Modă pariziană Yves Saint Laurent
Alexei Marjeneanu este primul moldovean care a defilat pentru Casa de Modă pariziană Yves Saint Laurent. Tânărul a prezentat piese din colecția de vară pentru bărbați. Prezentarea de modă a avut loc chiar în mijlocul deșertului, lângă orașul Marrakech. Pregătirile pentru eveniment au durat câteva luni, iar defilarea a fost urmărită în direct de peste două milioane de telespectatori.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Alexei Marjeneanu, în vârstă de 18 ani, absolvent al unui liceu din Chișinău, a defilat chiar în mijlocul deșertului Agafay de lângă Marrakech timp de câteva zile la rând. Tânărul chipeș, cu părul de foc, a fost ales din câteva sute de modele pentru prezentarea colecției de vară a renumitei case de modă Yves Saint Laurent, scrie www.primeleștiri.md.

„Am împlinit 18 ani, absolveam școala, aveam examene de BAC când am fost anunțat că am posibilitatea să lucrez cu Saint Laurent. De obicei toate castingurile sunt online sau sunt trimise doar fotografii. Cei de la Saint Laurent au vrut să mă vadă live, așa că mi-au plătit zborul și cazarea”, a spus Alexei Marjeneanu.

prime.md

Alexei susține că a așteptat această oportunitate încă de la vârsta de 15 ani. În tot acest timp, portofoliul său a fost pe site-ul unei agenții de modeling care îi căuta contracte potrivite.

„A doua zi, îmi scrie un booker că Saint Laurent vrea un contract exclusiv cu mine și eu zic „Super!”. Totul a fost bine, am semnat. Mă întorc acasă, susțin BAC-ul, iar într-o zi mi se spune că trebuie să vin pentru măsuri și pentru a alege ținutele pentru spectacol. Eu întreb: „ Pe ce dată?” Era exact în aceeași zi în care trebuia să susțin examenul la istorie. Am mers la examen, am scris, am ieșit, am luat taxi și am zburat direct la Paris”, a spus tânărul.

Ce a urmat, a fost mai degrabă un basm: zbor charter de la Paris la Marrakech, repetiții cu cei mai tari profesioniști din industria modei, modele din toată lumea și, desigur, spectacolul în sine chiar în mijlocul deșertului, la care au participat actori, modele și redactori șefi ai celor mai prestigioase publicații.

Photo by Sergiu Rotaru, Tatiana Codreanu, Korina Ankin, Alexey Marjeneanu -  Kavyar

„Nu am mai trăit niciodată un astfel de moment. Clipa în care a răsunat muzica, în jur invitați VIP, toată lumea filma, acest cerc s-a ridicat pe scenă și am înțeles unde sunt acum, ce făceam și tot ce se întâmpla – apoi mi-a explodat creierul. Mi-am dat seama că este ceea ce îmi doresc”, a menționat Alexei Marjeneanu.

Tânărul spune că părinții l-au ajutat să se descurce cu emoțiile: „Mama își face mereu griji pentru mine, indiferent ce s-ar întâmpla, oriunde aș fi, ea își face griji. Îi sunt foarte recunoscător pentru că m-a ajutat să merg pe această cale și să mă mișc înainte. Și îi sunt recunoscător pentru că mă susține, și întotdeauna a susținut orice idee de a mea.

În viitorul apropiat, Alexei vrea să facă carieră de model. 18 ani este o vârstă de aur în lumea modellingului, spune tânărul. El va suspenda însă deocamdată studiile: „Vreau să iau acest gap-year, adică un an fără universitate. Toamna voi avea un sezon, voi zbura acolo, va fi un sezon iarna, va fi vara și așa mai departe. Nu știu unde să aplic acum, așa că iau pauză pentru un an. Știu că în viitorul apropiat voi avea filmări, adică pot trăi în viitorul apropiat”.

Visul lui Alexei este să semneze un contract cu Yves Saint Laurent și pentru sezonul următor.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53345441818237