Mod de preparare pentru reteta de Clatite cu branza sarata
Amestecati galbenusurile cu sarea, uleiul si laptele. Turnati faina in ploaie si amestecati cu grija fara sa faca cocoloase. Separat mixati albusurile spuma si apoi incorporati-le in compozitie. Practic trebuie sa fie totul cam de consistenta unei smantani mai grosute. Intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei, turnati cate un polonic si prajiti pe ambele parti exact ca la reteta clasica de clatite.
Scoateti cate o clatita, punetii pe o jumatate cas si un strop de sare sau telemea sarata (daca nu aveti cas, puteti pute telemea sau orice alta branza sarata va face cu ochiul), si acoperiti cu cealalata jumatate de clatita. Obtineti o semiluna si o prajiti usor in ulei intr-o alta tigaie. Si tot asa cu celelalte clatite.
Pam-pam si gata deliciosenia de clatite cu branza sarata. Si pentru ca sunt niste clatite sarate si nu dulci, puteti sa desfaceti o bere rece si sa o savurati impreuna cu aceste clatite.
Pofta buna la clatite cu branza sarata