Februarie 28, 2020
Află cum să prepari clătite cu brânză sărată

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Săptămâna albă continuă, iar noi îți oferim zilnic câte o rețetă nouă de clătite delicioase. Astăzi, vă propunem spre preparare o nouă rețetă, ușoară dar gustoasă, care vă va fi de folos. Tradiția spune că în vinerea din Săptămâna Albă, ginerele vine în vizită la soacră pentru a mânca cele mai delicioase clătite. Deci, să purcedem.

 

Ingrediente pentru reteta de Clatite cu branza sarata

  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 200-250 gr faina
  • sare
  • 150-200 gr cas sau telemea

 

Mod de preparare pentru reteta de Clatite cu branza sarata

Amestecati galbenusurile cu sarea, uleiul si laptele. Turnati faina in ploaie si amestecati cu grija fara sa faca cocoloase. Separat mixati albusurile spuma si apoi incorporati-le in compozitie. Practic trebuie sa fie totul cam de consistenta unei smantani mai grosute.  Intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei, turnati cate un polonic si prajiti pe ambele parti exact ca la reteta clasica de clatite.

Scoateti cate o clatita, punetii pe o jumatate cas si un strop de sare sau telemea sarata (daca nu aveti cas, puteti pute telemea sau orice alta branza sarata va face cu ochiul), si acoperiti cu cealalata jumatate de clatita. Obtineti o semiluna si o prajiti usor in ulei intr-o alta tigaie. Si tot asa cu celelalte clatite.

Pam-pam si gata deliciosenia de clatite cu branza sarata. Si pentru ca sunt niste clatite sarate si nu dulci, puteti sa desfaceti o bere rece si sa o savurati impreuna cu aceste clatite.

Pofta buna la clatite cu branza sarata

 

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.01789021492