Noiembrie 22, 2016
Actorii cu cele mai multe premii Oscar din istoria cinematografiei
Premiul Oscar reprezintă unul din cele mai de preț premiu în cinematografie. Această statuietă din aur este râvnită de către toți actorii. AQUARELLE vă prezintă norocoșii care au primit nu o dată acest premiu prestigios.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Katherine Hepburn

Actriță de origine americană a fost nominalizată de douăsprezece ori pentru a primi premiul Oscar dar l-a câștigat de patru ori. Americanii au recunoscut-o pe Katherine drept cea mai bună actriță din istoria Hollywood-ului. Toate Oscar-urile primite de către Katherine au fost pentru cel mai bun personaj feminin în rolul principal. O puteți vedea în filme, precum: ''Morning Glory'', ,,The Lion in Winter'', ''On Golden Pond''.

2. Meryl Streep

Favorita publicului american, femeia pe care criticii de film au numit-o cea mai bună actriță a momentului. Meryl s-a bcurat de trei premii Oscar. Actrița de teatru și film a primit două premii pentru nominalizarea ''Cea mai bună actriță'' și unul pentru nominalizarea ''Cea mai bună actriță în rol secundar''. Actrița a devenit faimoasă pentru filmele: ''The Iron Lady'', ''Holocaust'', ''Sophie's Choice''.

3. Daniel Day-Lewis

Singurul actor din istorie care a fost premiat cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol masculin. Filmele care i-au adus britanicului Oscarul au fost: ''My Left Food'', ''Lincoln'', ''There Will Be Blood''.

4. Ingrid Bergman

Celebra actriță de origine sudeză, consacrată în America a primit trei premii Oscar. Două în categoria ''Cea mai bună actriță'' și unul ''Cea mai bună actriță în rol secundar''. Cele mai celebre roluri au fost în filmele: ''Anastasia'', ''Gaslight'', ''Murder on the Orient Express''. Ingrid Bergman are parte de o stea pe renumita Alee a Celebrităților pentru contribuția și dezvoltarea indistriei cinematografice.

5. Jack Nicholson

Actor america, regizor de film, scenarist și producător, Nicholson este considerat unul dintre cei mai buni actori din istoria filmului. A fost distins cu premiul Oscar de trei ori , de două ori pentru ''Cel mai bun actor'' și unul pentru ''Cel mai bun actor ]n rol secundar''. El este, de asemenea, unul dintre cei doi actori nominalizați la Oscar pentru cel mai bun personaj (în rol principal și secundar) în fiecare deceniu. Cele mai bune roluri: ''One Flew Over the Cuckoo's Nest'', ''As Good as It Gets'', ''Terms of Endearment''.

6. Walter Brennan

Toate cele trei premii Oscar primite au fost pentru ''Cel mai bun actor''. Acest actor american a jucat în majoritatea filmelor în calitate de personaj pozitiv, bătrânel morăcănos sau ca prieten pentru eroul principal. Walter Brennan a fost primul actor care a primit trei premii Oscar și până acum este singurul care a primit cele trei premii pentru ''Cel mai bun rol masculin în plan secundar''.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1884055137634