Octombrie 16, 2019
A murit Doamna Isoscel. Vezi cum a reacționat Ștefan Bănică Junior

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În seara zilei de marți, a plecat de printre noi una din cele mai emblematice actrițe de peste Prut, Tamara Buciuceanu-Botez. Artista a decedat la vârsta de 90 de ani, din cauza unui stop cardiac.

Pe Tamara Buciuceanu-Botez a consacrat-o rolul Doamnei Isoscel, profesoara de Matematică din filmul "Liceenii". Pe platourile de filmare a acestui film, actrița a colaborat cu Ștefan Bănică Junior, care era protagonistul principal. Pelicula cinematografică a fost lansată în toamna anului 1986, și a fost pe placul tuturor, filmul bucurându-se de un succes colosal. 

 

 

 

Știrea tristă l-a frapat pe interpretul Ștefan Bănică Junior. Acesta a postat pe contul său de Instagram o poză susținută de un text emoționant. 

A murit Tamara. Noi ii spuneam tanti Tama. A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea. In schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare in teatru, televiziune sau in film. Ele nu mor. Ele rămân pentru generații întregi, sa le descreteasca fruntile, sa le cultive. Asta înseamnă până la urma un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Mulțumesc pentru tot ce am învățat și m-ai învățat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!

 

 

 

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.8385517597198