Februarie 05, 2019
A început Anul Porcului de Pământ: Tradiții și superstiții
A sosit anul Porcului de Pământ. Astăzi ne aflăm în prima zi a noului an, conform calendarului chinezesc. Află ce ai voie și ce nu ai voie să faci în această zi specială.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Astăzi, 5 februarie intrăm oficial în anul Porcului de Pământ. Este cea mai importantă sărbătoare chineză, pe durata căreia membrii familiilor se reunesc, aprind artificii și se bucură de noile începuturi. În fiecare an, Anul Nou chinezesc este sărbătorit în zile diferite, din cauza calendarului chinezesc care este bazat pe fazele Lunii. Există câteva tradiții de întâmpinare a noului an la chinezi.

 

 

Curăţenia

 Pentru a intra cu o aură curată în noul an, trebuie de făcut curățenie în locuință. Tradiția spune că trebuie gătită casa pentru ca anul Porcului să intre pe loc curat. Curățenia ajută să scăpaţi de energiile negative care s-au acumulat timp de un an.

 

Mutarea mobilei

Pe lângă curățenie, se recomandă mutarea mobilei, astfel încât energia negativă să iasă din casă, dacă cumva a fost blocată, și să intre binele.

 

Purificarea casei

Pentru a purifica casa se foloseşte arderea de beţişoare de santal, umplerea unor boluri cu apă de şofran, dar şi clopotul tibean. Se mai recomandă rostirea mantrelor pentru a purifica energia locuinței. 

 

8 portocale

Tradiția chineză spune că rotirea celor opt portocale în livingul casei în ajunul Anului nou va îmbunătăți energia casei. Portocalele nu trebuie mâncate, ci păstrate într-un bol timp de 15 zile. 

 

Acestea și multe alte tradiții sunt urmate de chinezi în ajunul sau chiar în ziua anului nou. Amintim că Anul Nou chinezesc, conform tradiției, durează 15 zile calendaristice. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85180401802063