Pentru o porție de sănătate aveți nevoie de:
- două bucăţi de broccoli
- o lingură de ulei de măsline
- doi căţei de usturoi
- o lingură de zeamă de lămâie
- sare şi piper, după gust.
Mod de preparare:
Pune cuptorul la încălzit la 200 de grade Celsius, iar apoi desfă inflorescenţele de broccoli şi spală-le. Lasă-le la scurs.
Între timp, amestecă uleiul de măsline cu sarea, piperul şi usturoiul. Trece bucheţelele de broccoli prin el, iar apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
Pune tava la cuptor şi las-o timp de 15-20 de minute sau până când bucheţelele pot fi înţepate cu uşurinţă cu furculiţa.
Răstoarnă broccoli pe un vas pentru servit şi stropeşte cu zeama de lămâie.
Sp aveți poftă!
Broccoli, în top 10 al celor mai bune alimente din lume
Conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Să disecăm puţin leguma verde: 100 de grame de broccoli vă aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C. Acum putem intui și ce beneficii fabuloase are asupra organismului nostru.
- deține propretăți anticancerigene;
- detoxifică ficatul;
- facilitează digestia;
- ajută la slăbit;
- întărește sistemul imunitar;
- îmbunătățește vederea;
- amână îmbătrânirea;
- susține sistemul imunitar;
- reglează tensiunea arterială;
- întărește oasele.