Decembrie 13, 2020
Sărbători savuroase sau burtă grea? Ce gătim pentru masa festivă
Ne apropiem cu pași grăbiți de sărbători, iar gospodinele deja sunt în febra pregătirilor. Și la ce credeți că se gândesc în această perioadă? Exact, la masa de Crăciun și de Revelion. Este o perioadă feerică, așa că magia se poate simți și la bucătărie. Iată câteva sugestii cu care îi veți surprinde pe cei apropiați.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

MENIUL FESTIV

Începeți de pe acum să faceți meniul. Treceți într-un carnet lista cumpărăturilor și aveți grijă să mergeți la supermarket câteva zile înainte de Revelion sau Crăciun, astfel încât să nu vă prindă anul nou la casă. Important e să puneți la punct chiar și cele mai mici detalii, pentru că în ajun riscați să uitați ceva.

Cât privește meniul, acesta trebuie să fie cât mai simplu, dar, bineînțeles, rafinat. Țineți cont că sărbătorile sunt pentru întâlnirile cu cei dragi și nu pentru durerile de stomac sau balonări.

Meniul ar trebui să conțină aperitive, salate proaspete, ceva tradițional și, desigur, desert. Nu faceți risipă de alimente și bani. Calculați porțiile în funcție de numărul de persoane care vor fi la masă.

CARNE SAU PEȘTE LA CUPTOR

Vă recomandăm să includeți în meniu carne sau pește la cuptor. Avantajul este că după ce puneți tava la copt nu va fi nevoie de prezența dvs și astfel, veți poate face și altceva între timp. Iată câteva ponturi culinare.

-Rața gătită în sorbet de lime sau în sos de citrice va fi cel mai mare deliciu.

-Marinați iepurele în vin roșu înainte să-l puneți la cuptor. Se va topi în gură!

-Fileul de porc, gătit cu roșii și cu piureu de cartofi cu hrean îi va cuceri pe toți, mai ales că rețeta se gătește, în mare parte, la restaurant.

Fiți de acord că asemenea feluri de mâncare sunt de o sută de ori mai delicioase decât clasicele pârjoale sau carnea prăjită.

CE SALATE GĂTIM

Cât privește salatele, anul acesta poate ignorați olivie sau mimoza. Pe lângă faptul că legumele își pierd aroma și proprietățile la fierbere, maioneza face doar rău stomacului. Iarna este perioada potrivită pentru a face salate de citrice. Sunt incredibil de aromate, interesante și suculente. După cum puteți vedea, opțiunile sunt destul de ieftine, accesibile, iar pe lângă asta permite înlocuirea maionezei cu uleiul de măsline.

-Varză roșie cu grapefruit, parmezan și mentă – cu acest fel de mâncare o să-i surprindeți pe toți ai casei.

-Salata grecească cu sfeclă și crutoane. Este absolut delicioasă și ieftină.

-Bulgur, portocale și pătrunjel este o altă opțiune bună pentru masa de sărbători.

IAR LA FINAL MULTAȘTEPTATUL DESERT

Și aici trebuie să vă gândiți bine ce vreți să puneți pe masă. Cu  siguranță prăjiturile cu unt nu sunt indicate. Optați pentru ceva din brânză și fructe.

Tiramisu sau cheesecake sunt foarte potrivite acestor ocazii.

Puteți  încerca și souffle-ul de avocado cu ciocolată. Combinația este pe cât de trăsnită, pe atât de delicioasă și nu veți uita acest desert tot anul.

Revelionul sau Crăciunul trebuie să fie sărbători de care să-ți amintești, nu zile când îți înghesui mâncarea în tine. Trebuie să începeți anul delicios și fără să puneți presiuni pe stomac. Bucatele tradiționale sovietice sigur vine în contradicție cu acest punct de vedere. În plus, în fiecare an se fac inovații culinare și ar fi păcat să nu profitați de asta.

UN AN NOU PLIN DE SAVOARE!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.49148225784302