Iulie 06, 2020
Cum să eviți aburirea ochelarilor când porți mască. Soluția, la îndemâna oricui
Chiar dacă pandemia de coronavirus se află acum pe o pantă descendentă, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie multă vreme de acum înainte… Din păcate însă, aceasta reprezintă o problemă pentru persoanele care poartă ochelari. Iată cum puteți evita aburirea lentilelor atunci când purtați mască!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Distanțarea socială, igienizarea mâinilor și purtarea măștii au devenit deja o obișnuință pentru noi toți, începând din luna martie, și chiar dacă au scăzut cazurile de COVID-19, asta nu înseamnă că vom renunța la aceste obiceiuri. Pe lângă neplăcerile pe care le acuză unii dintre noi, care susțin că masca îi împiedică să respire, iată că mai există una – în timpul purtării măștii, ochelarii se aburesc.

Cum majoritatea populației adulte are dioptrii mai mari sau mai mici, această problemă este una deloc de neglijat. Iată așadar ce puteți face pentru a evita aburirea ochelarilor! Dat fiind că aerul cald expirat prin nas și gură se condensează la contactul cu lentilele mai reci ale ochelarilor, de cele mai multe ori cei care poartă ochelari se trezesc cu ochelarii „opacizați”. Acest lucru este valabil, evident, și în cazul celor care poartă ochelari de soare… Ce puteți face în această situație?

În primul rând, dacă masca are bandă metalică în zona de deasupra nasului, strângeți-o ferm, pentru a se ajusta și a împiedica ieșirea aerului cald. Dacă masca are prindere la spate, legați-o mai strâns. De asemenea, soluțiile pentru dezaburirea ochelarilor, existente în comerț, sunt și ele eficiente.

De asemenea, o soluție la îndemână pentru a împiedica aburirea ochelarilor este săpunul lichid. Acesta se aplică în strat subțire, în formă de X, pe lentilele ochelarilor, apoi se șterge cu o cârpă moale din bumbac sau microfibră, iar ulterior ochelarii se clătesc. Același efect îl are și spuma de ras. Se șterg lentilele pe ambele fețe cu spumă de ras, apoi se clătesc cu apă caldă. De altfel, metoda este de mult verificată, același truc fiind fololosit pentru evitarea aburirii oglinzilor din baie. 

Dacă nu v-ați pregătit de acasă pentru această situație, puteți folosi un banal șervețel de hârtie. Pliați-l și dublați cu el pe dedesubt partea de sus a măștii, care stă pe nas. Astfel, șervețelul va absorbi aerul cald expirat și umiditatea, împiedicând aburirea lentilelor!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87905216217041