Iunie 12, 2019
Medicina personalizată: O nouă abordare revoluționară a sănătății și a frumuseții

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Medicina personalizată este o nouă abordare revoluționară a sănătății și a frumuseții. Această tehnică a prevenirii și tratării bolilor este fundamentală în Occident și în Statele Unite ale Americii și este de-acum disponibilă și la noi în țară. 

 

Olesea Odainic

  • Director medical la  American Medical Center
  • Medic neurolog categoria superioară, doctor în științe medicale
  • Stagiu de muncă – 22 ani.

Principala diferență dintre medicina personalizată și cea obișnuită, este aplicarea unei abordări individuale în tratamentul bolilor. Această terapie nu este bazată pe generalitățile bolii, ci pe metode specifice pentru fiecare pacient în parte.  

Medicina personalizată se axează pe anumiți factori, precum, vârsta, sexul, modul de viață, stare emoțională, factorul genetic, consumul de medicamente și multe alte aspecte, de care depinde sănătatea fiecăruia din noi. Sarcina principală a medicinei personalizate este de a determina cauza exactă a bolii.

Metodele de diagnosticare de ultimă generație sunt disponibile la American Medical Center, care le permit medicilor să facă un diagnostic fără eroare. Unii dintre cei mai buni specialiști din Moldova, profesori, medici cu experiență, doctori în științe medicale, alcătuiesc echipa AMC.

 

 

Liliana Groppa

  • Medic reumatolog categoria superioară, doctor habilitat în științe medicale, profesor.
  • Stagiu de muncă - 40 ani.

 

Lipsa de calciu, minerale și vitamine în organism, predispoziția genetică, stilul de viață, traumele și mulți alți factori devin cauzele apariției problemelor ale sistemului musculo-scheletic. Clinica American Medical Center permite tratamentul complex al bolilor oaselor și articulațiilor, combinând tratamentul cu medicamente, injecții intraarticulare, fizioterapia și kinetoterapia. Administrarea intra-articulară a medicamentelor este una dintre cele mai progresive metode de tratare a bolilor de articulații, utilizate cu succes la noi în clinică. De asemenea, la AMC există posibilitatea de a face USG a sistemului musculoscheletic, care este unul dintre cei mai importanți indicatori ai diagnosticului.

 

Andrei Oprea

  • Medic urolog, specialist în domeniul andrologiei și medicinei sexuale, doctor în stiințe medicale.
  • Stagiu de muncă – 24 ani.

Infertilitate masculină, disfuncția erectilă, infecții urogenitale, patologii neurologice ale tractului urinar, prostatită, urolitiază, tulburări sexuale, cistite și altele, sunt bolile pe care le tratează medicul urolog, specialist în andrologie și medicină sexuală. Urologia este un domeniu de medicină care se ocupă cu tratarea bolilor ale organelor sistemului urogenital. Andrologia este o ramură a urologiei care studiază bolile organelor urinare masculine. Medicina modernă oferă asistența calificată în tratamentul bolilor urologice ale bărbaților. 

Infertilitatea la bărbați poate fi motivul pentru care nu se produce sarcina dorită. În majoritatea cazurilor, este posibil un tratament de succes cu medicamente de infertilitate masculină.

 

 

Elena Gorincioi

  • Medic mamolog, categoria superioară, oncolog-mamolog.
  • Stagiu de muncă – 24 ani.

Orice scurgere a lichidului din sfârcuri, înroșire sau inflamare a țesutului mamar – sunt semne de avertizare care indică o problemă. Ignorarea simptomelor nu este o soluție, dimpotrivă, este o modalitate de a exacerba problema. Fiecare femeie trebuie să viziteze un mamolog pentru prevenirea bolilor mamare, precum și atunci când sunt detectate primele simptome ale bolii.

Una dintre cele mai bune metode de diagnosticare a bolilor glandelor mamare este ultrasonografia. La American Medical Center, ultrasonografia este efectuată cu ajutorul unui din cele mai moderne dispozitive.

Nu neglijați vizita preventivă la medic, deoarece uneori boala în stadiile incipiente nu se manifestă și numai specialistul din domeniu o poate diagnostica.

 

Octavian Patrașcu

  • Medic proctolog categoria superioară, oncolog, chirurg - proctolog 
  • Stagiu de muncă – 14 ani.

Din păcate, tratamentul bolilor proctologice este adesea amânat, până în momentul în care boala devine acută și provoacă disconfort și durere semnificativă. Primele simptome ale acestei boli sunt mâncărimea, disconfortul în anus, distensie abdominală etc. Ignorarea simptomelor bolilor proctologice conduce la complicații ale bolii. O vizită la timp la medicul proctolog va garanta sănătatea femeilor și a bărbaților.

La American Medical Center pacienții au posibilitatea de a face procedura hidrocolonoterapia. Această procedură curăță organismul, îmbunătățește starea generală a organismului.

 

Ludmila Velenciuc

  • Ginecolog, obstetrician-ginecolog, specialist certificat în domeniul tehnologiei cu laser SHELASE la nivel internațional.
  • Stagiu de muncă - 23 ani.

Metodele moderne de contracepție, planificarea și gestionarea sarcinii, tratamentul infertilității, terapia hormonală, diagnosticarea cu ultrasunete, inclusiv în timpul sarcinii, toate acestea se fac la clinica AMC. O vizită preventivă la ginecolog este cea mai bună garanție a sănătății femeilor și singura modalitate de a evita cancerul de col uterin. După 25 de ani, fiecărei femei i se recomandă să efectueze un examen citologic, cu ajutorul căruia este posibilă diagnosticarea unei afecțiuni precanceroase la timp și stabilirea unui tratament precoce pentru acesta boală. Exclusiv, AMC prezintă procedura de întinerire intimă cu laser SHELASE. 

 

Angela Tcaciuc

  • Medic cardiolog, categoria superioară, terapeut, 
  • doctor în științe medicale, 
  • Stagiu de muncă - 24 ani.

Trebuie să fiți alertați de semne precum slăbiciune bruscă și paloare, creșterea tensiunii arteriale, umflături, amețeli, dificultăți de respirație, dureri în piept, o creștere bruscă a bătăilor inimii, mai ales în timpul unei perioade de odihnă.

Electrocardiografia și ecocardiografia sunt disponibile pentru diagnosticarea exactă a bolilor la AMC. Diagnosticul se face cu ajutorul celor mai moderne dispozitive, ceea ce permite ca acesta să fie exact și să fie prescris un tratament eficient.

 

American Medical Center:

  • 12 profesori, academicieni și doctori în științe medicale; 
  • 38 medici lacategoria superioară;
  • 400 tipuri de analize de laborator; 
  • 15 375 pacienți mulțumiți. 

 

Citiți articolul în întregime în numărul din luna iunie 2019 din revista AQUARELLE



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87304019927979