Martie 15, 2019
TerraMed are grijă de frumusețea și sănătatea femeilor
În fiecare an femeile devin din ce în ce mai exigente. Pe de o parte, femeile se rețin la locul de muncă, își construiesc cariera, pe de altă parte, își doresc să se bucure din plin de bucuriile maternității. Și-n același timp, fiecare femeie tinde spre perfecțiune, își dorește să arate bine, să fie îngrijită, frumoasă, sănătoasă, atrăgătoare. E dificil să le reușească pe toate, de aceea, femeile apelează la specialiștii care știu cum să le ajute.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mihail Ivasi

Director general la centrul de medicină TerraMed

Decorat cu ordinul Gloria Muncii pentru succese în dezvoltarea medicinei private.

 


Despre echipă

Formatul nostru este - medicina de familie universală. La TerraMed lucrează mulți specialiști profesioniști în diverse domeni: ginecologi, reproductologi, endocrinologi, mamologi, traumatologi și mulți alții, care se descurcă de minune cu diagnosticarea și prevenirea bolilor în toate domeniile medicinei moderne.

 

Despre noua filială

Deschiderea celei de-a doua filială a clinicii noastre a avut loc în anul 2017. Acest eveniment a fost foarte important, atât pentru echipa noastră, cât și pentru pacienții noștri, căci TerraMed – deja are un nume care oferă încredere. Aici s-au dezvoltat mai multe domenii, precum chirurgia plastică, chirurgia cu laser, dietologia, fizioterapia, care au extins gama noastră de servicii în domeniul medicinei estetice.

 

Ginecologia și medicina reproductivă

La clinica de pe strada Trandafirilor, activează specialiști în mai multe domenii, precum și în domeniul ginecologiei și a medicinei reproductive. Medicii de la TerraMed efectuează toate tipurile de intervenții chirurgicale, dintre care, laparoscopie, laparotomia, histeroscopia. În cele mai multe cazuri, se utilizează metode de tratament chirurgical minim invaziv. Cei mai buni ginecologi de la noi din țară se ocupă de problemele de infertilitate.  Fertilizarea in Vitro este folosită în cazuri extreme. Pentru a fi siguri că cuplul nu are altă posibilitatea de a concepe un copil, mai întâi de toate, pacienții trebuie să fie examinați pe deplin. Femeia trebuie să fie examinată la medicul ginecolog, iar bărbatul la medicul urolog. Există un șir de probleme care necesită o anumită soluție, căci atunci când este pusă o diagnoză greșită, pacienții cheltuie multă energie și bani, fără niciun rezultat. Cu ajutorul nostru, și a muncii pe care o prestăm, pacienții noștri devin părinți, iar acest lucru ne bucură enorm, este mândria noastră profesională.


Roman Pastrama

Ginecolog-reproductolog, categoria superioară

Noi ne ocupăm de problema infertilității – de la apariția acesteia, până la aplicarea celor mai moderne tehnologii de reproducere, care ajută pacienții să devină părinți. Pentru nimeni nu-i secret că 20–30% dintre perechi la vârstă reproductivă se confruntă cu problema infertilității.

Anul 2005 a devenit unul important în medicina reproductivă, dat fiind faptul că atunci, în multe țări ale lumii a apărut metoda ICSI. Datorită acestei metode, procentajul celor care pot avea copii s-a mărit, iar inseminarea artificială a atins un nivel foarte ridicat. Scopul nostru principal este de a ajuta ca părinții să poată avea copii.


Irena Dilog

Ginecolog-reproductolog, candidat în științe medicale

Noi, medicii reproductologi de la clinica TerraMed, ne atârnăm serios la rezolvarea problemei infertilității, alegând pentru fiecare pacient în parte, metoda care li s-ar potrivi mai bine, conform vârstei, cauzei infertilității și anumitor factori care determină acest fenomen.

Trebuie la timp de făcut procedura FIV. Este suficient să treci o singură dată întregul tratament de vindecare a infertilității, și în cazul în care acesta nu funcționează, atunci nu are rost de amânat procedura FIV. Eficiența acestei proceduri în întreaga lume este de 25 - 40%, iar acesta este un indicator bun. De știut că, în clinica noastră, indicatorii de performanță a procedurii FIV, sunt la fel de buni ca și-n clinicile din străinătate.

 

Anatolii Taran

  • Chirurg plastic, profesor la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova
  • Doctor habilitat în științe medicale

Buzele mari sunt din nou în vogă. Acum accentul se pune pe naturalețea și durata efectului. Dacă este necesar, efectuăm operații estetice pentru a elimina formațiunile pe buze după intervenții cosmetice neprofesionale. Dacă vorbim despre mărirea buzelor, efectul cel mai natural se obține prin metoda lui Bulhorn, pe baza creșterii înălțimii marginii roșii a buzelor, reducând în același timp distanța de la buza superioară la nas. În timpul operației, buza de sus ca și cum se ridică.

La fel de populară este și mamoplastia. Majoritatea operațiilor preferăm să le facem sub aoreolă. Această metodă este spectaculoasă, pentru că cicatricile practic sunt invizibile pe pielea pigmentată a aoreolei. Un lucru important este faptul că, în clinica Terramed există posibilitatea de a face mamoplastia cu ajutorul endoscopului. Datorită acestui echipament, posibilitatea de a răni țesutul muscular și glandele mamare este semnificativ redusă.


Viorel Lencauțan

Chirurg, categoria superioară, specializat pe chirurgia cu laser

Viața femeilor din timpurile noastre este foarte agitată. Femeile nu mai găsesc timp pentru propria sănătate, amânând vizita la medic de la o zi la alta. Atunci când te adresezi la medic vrei ca totul să fie rapid, și în lipsă de durere. În acest caz, avantajele medicinei și a cosmetologiei cu laser sunt evidente. În primul rând, această metodă nu necesită intervenție chirurgicală. În al doilea rând, problemele cosmetice sunt rezolvate în cel mai scurt timp posibil, fără a deranja modul obișnuit de viață al pacientului (perioada de reabilitare - 1-5 zile). Iar în al treilea rând, aceasta se distinge printr-o manufacturabilitate ridicată, care oferă un efect bun de sterilizare.

În luna martie, când razele de soare nu sunt atât de puternice, e timpul cel mai potrivit pentru procedurile cu laser. O foarte bună metodă pentru a menține tinerețea feței este întinerirei cu laser. Această metodă poate fi considerată o descoperire în medicina estetică și în cosmetologie, permițând îndepărtarea non chirurgicală a ridurilor, oferindu-i pielii elasticitatea și frumusețea de altădată.


Serghei Culinschii

Dietolog, categoria superioară

Femeile cu o deosebită atenție au grijă de aspectul lor fizic. Cert este faptul că, din cauza caracteristicilor fizice, femeile mai rapid se îngrașă și mai greu pierd din greutate. Unul din principalele criterii de frumusețe a femeilor din toate timpurile, a fost, și este corpul tonifiat, însă de multe ori, pentru a slăbi, femeile aleg diete prea dure, care pot crea complicații. Rezultatele alimentației incorecte apar cu timpul, sau mai bine spus, peste 10–20 de ani, și provoacă complicații.

Mulți dietologi le sfătuiesc pacienților să excludă anumite alimente din alimentația lor, noi însă avem alte metode. Corpul uman este un "laborator" biochimic în care au loc milioane de reacții, el are nevoie de proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale și vitamine. În plus, merită să ne amintim că tractul gastro-intestinal este conceput pentru digestia diferitelor tipuri de alimente, astfel că nu există alimente proaste, există o combinație proastă de alimente. De asemenea, este important să controlați cantitatea de hrană și când o consumați, spre exemplu: fructele - dimineața, carbohidrații - după-amiază, proteinele - seara. Pentru a rămâne sănătoși și pentru a arăta bine, trebuie de urmat trei reguli simple: atitudinea mentală sănătoasă, activitate fizică și, bineînțeles, o alimentație adecvată.


Angela Berechelea

Maseur, kinetoterapeut

Majoritatea problemelor de sănătate cu care se confruntă femeile sunt cauzate de lipsa de mișcare. Masajul este indicat femeilor de orice vârstă, deoarece îmbunătețește circulația sangvină. Acest lucru accelerează metabolismul, și întărește imunitatea. De asemenea, masajul le ajută femeilor să înlăture durerile de cap, de articulații oferind un efect de hidratare.

Înaintea sezonului estival, un rol important îl are masajul anticelulitic, care ajută la izbăvirea de aspectul de coajă de portocală. Acest lucru este necesar pentru femeile care duc un mod de viață sedentar, sau care au acumulat brusc în greutate. Această procedură ajută nu numai la înlăturarea celulitei, ci și îmbunătățește circulația sangvină, umple celulele cu oxigen, accelerează procesele metabolice etc.

 

www.terramed.md (022) 202 373

Citiți continuarea articolului în noul număr din revista AQUARELLE din luna martie 2019



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.68079161643982