Martie 07, 2019
Alexandra Stepanenco: De 6 ani, Organic Shop în Moldova

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Studii: 
Universitatea Friedrich Schiller din Jena (Germania), facultatea "Relații internaționale".

Cariera
Managerul rețelelor de magazine Organic Shop.

 

În prezent, toată lumea este interesată de produsele cosmetice organice. Organic Shop, probabil, a fost unul dintre primii promotori în această direcție în Moldova. 

Cred că da. Însă, în anii '90, părinții mei au deschis o afacere, începând să lucreze cu cosmeticele medicale. Mulțumită lor, în anul 2010 pe piața din Moldova a apărut brandul îndrăgit de toți - Natura Siberica. Odată cu apariția Organic Shop, la noi în țară tot mai multă lume a început să utilizeze cosmetica organică. În anul 2013, noi am depus o muncă colosală pentru a promova brandurile de produse cosmetice organice pe piața noastră. Timp de șase ani, desigur că asortimentul de produse din rețeaua magazinelor Organic Shop a crescut considerabil, însă noi continuăm să fim primii în ceea ce facem.

 

În cazul dvs. această afacere aparține întregii familii. De la ce a început totul? 

Nu în zadar am ales aceste branduri. N-are sens să spunem că mulți ani în urmă am fost la expoziții, am văzut aceste branduri, și intuiția noastră ne-a șoptit că anume acele produse cosmetice neștiute de nimeni ne vor aduce marele succes. Totul e mult mai simplu. Noi suntem în relații apropiate cu proprietarii acestor branduri, anume ei ne-au dat ideea de a promova aceste produse cosmetice pe piața din Moldova. 

În acel timp, când noi am deschis primele magazine Organic Shop, eu am terminat studiile în Germania, era visul meu din copilărie. Îmi amintesc cum la vârsta de 15 ani am venit acasă și le-am zis părinților că vreau să studiez limba germană. Desigur că, nu a fost ușor, însă eram decisă. Așa am fost educată, indiferent de orice să merg mai departe. (Zâmbește.) Organic Shop are un rol colosal în viața mea. Mereu eram inspirată de procesul de creare a produselor cosmetice, am fost la deschiderea magazinelor, și la diverse expoziții. 

În Moldova mă implicam în diverse expoziții. Sunt manager la rețeaua de magazine Organic Shop deja de trei ani. Este important să asculți ce vor oamenii și să-i înțelegi. Acum avem zece magazine în Chișinău și unul în Bălți, și cred că personalul nostru este mulțumit că eu sunt șeful lor. (Zâmbește.) Sunt perfecționist, și chiar dacă colegii îmi zic că mă isprăvesc de minune, cred că pot face totul și mai bine.  

 

Care sunt principalele avantaje ale produselor prezentate în rețeaua de magazine Organic Shop?

Cu siguranță, cel mai important lucru în produsele noastre este - naturalețea și faptul că această cosmetică organică, este testată în timp.

Cele mai în vogă poduse de la Organic Shop sunt scrub-urile și cremele.  Acestea au proprietăți minunate, precum aroma, care se îmbibă în corp și miroase uluitor. (Zâmbește.) Sarea de baie de la Natura Siberica – este excelentă, din punct de vedere a raportului dintre calitate și preț. De asemenea, are un ambalaj special, de aceea, este binevenit pentru un cadou special. Este în vogă, de asemenea și cosmetica coreiană, în special patch-urile pentru ochi. 

 

 

De ce fel de produse cosmetice vă folosiți dvs.?

Cred că nu-i un secret faptul că sunt adepta produselor cosmetice organice? (Zâmbește.) Eu folosesc apa micelară Natura Kamchatka by Natura Siberica. Din produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii prefer Planeta Organica – îmi place acest brand, atât ambalajul, cât și aromele. 

Am încercat toate măștile pentru păr, dar cel mai mult mi-au plăcut cele de la Organic Shop, care au la bază avocado și kiwi, cu ulei de argan și extract de amla de fructe, pe bază de unt de cocos și unt de shea.

Sunteți familiarizați cu procesul de fabricație?

Natura Siberica elaborează materia primă pentru crearea produselor cosmetice. Ierburile care sunt folosite în producție, sunt cultivate pe câmpuri organice. În așa mod, compania a fondat prima fermă organică din Rusia, care se află în regiunea Altai, în satul Kirovo. În prezent, ferme ecologice certificate Natura Siberica lucrează în Sahalin, Kamceatka, cât și pe insula KunashirDatorită calității minunate a materiilor prime folosite, produsele cosmetice Natura Siberica au o aromă delicată și  proprietăți benefice.

 

În ajunul Zilei Internționale a Femeilor, pregătiți ceva interesant pentru cumpărători?

În rețeaua de magazine Organic Shop mereu sunt oferte speciale, cadouri de la orice brand. Spre exemplu, mini setul format din Natura Siberica by Alena Akhmadullina. Asortimentul este mare. Iar lucrul care-i bucură enorm pe cumpărători sunt prețurile: de 35–40 lei, puteți găsi neapărat ceva interesant, iar cel mai important, natural. 

 

 

Citește continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE , din luna martie 2019! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.8993356227875