Martie 01, 2019
Ana Moroi: Ideal Decor – atitudine minuțioasă pentru fiecare detaliu la evenimentul dumneavoastră
Orice eveniment este constituită nu numai din mâncarea delicioasă și lumea bună, dar și din atmosfera care persistă la această sărbătoare. Pentru ca sărbătoarea dvs. să fie nemaipomenită, aveți grijă ca și decorul să fie unul corespunzător. Despre serviciile decoratorilor și tendințele actuale vă va posvesti Ana Moroi, proprietara agenției Ideal Decor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

AQ info

Studii:
Facultatea "Administrare Publică", "Finanțe și Bănci".
Fondatoare agenției Ideal Decor.

 

Ana, de mai bine de 10 ani faceți parte din afacerea legată de decor, decorarea evenimentelor, și organizarea acestora. Cum reușiți să rămâneți originali și să nu vă repetați în acest domeniu?

Probabil, cea mai simplă, și în același timp cea mai eficientă metodă este să urmărești tendințele actuale. În fiecare zi ceva se schimbă în lume. Când ești în pas cu moda, când nu stai locului și te dezvolți, când cunoști care sunt cele mai actuale tendințe, mereu vei avea parte de noi idei. Mai mult ca atât, e necesară abordare creativă, în caz contrar nu vei putea să te menții în această afacere. 

 

 

De ce ați hotărât să vă ocupați de decor, căci ați studiat în alt domeniu?

Dragostea și interesul către tot ce este nou, a apărut din copilărie. Chiar dacă studiile le-am făcut într-un alt domeniu, niciodată nu am abandonat pasiunile proprii, iar ele sunt strâns legate de artă. 

Ceea ce în adolescență m-a entuziasmat, mai târziu a devenit un hobby, iar acum constituie jobul meu. Nu este atât de ușor să stăpânești o afacere nouă, chiar și una favorită, la un nivel profesional. În primul rând, am făcut cursuri în acest domeniu. La etapa următoare, am format o echipă de profesioniști. Mai apoi, au apărut clienții permanenți.

 

Agenția Ideal Decor a împlinit nouă ani, și în tot acest timp, echipa a rămas aceeași?

Da, așa și este. Cred că noi am avut un mare noroc, căci să formezi o echipă e una, iar să o menții e cu totul alt ceva. Cel mai important lucru care ne leagă, este faptul că noi vedem rezultatul final al muncii noastre. Atunci când eu zic că trebuie să facem un decor în culori pastelate, știu precis că ideea care mi-a venit mie în minte, o vor împărtăși și ceilalți membri ai echipei, noi gândim la fel. Acest lucru demonstrează că nu trebuie prea multă vorbă, pentru a crea ceva, noi ne înțelegem dintr-o jumătate de frază. Eu mă pot baza pe echipa mea, iar acest lucru, din punctul meu de vedere, este semnificativ. Eu am avut norocul să am alături de mine oamenii care au la fel ca mine aceeași viziune asupra esteticului. Acest lucru este foarte important în procesul de creație. 

 

Dacă aveți nevoie de noi idei, de o privire nouă asupra lucrurilor familiare, la cine apelați? 

La fiica mea. Ea e adolescentă, reprezentanta noii generații, și chiar dacă viziunile noastre nu de fiecare dată coincid, mi-e interensat să aud ceva din perspectiva ei. Opinia ei mă încurajează.

 

Povestiți-ne despre cele mai noi tendințe în decorarea evenimentelor. Diferă de cele din anul trecut?

Tendințele de bază nu se schimbă deja de câțiva ani. Ca și în anul trecut, sunt în vogă culorile pastelate. Utilizăm materiale precum metalul, lemnul, oglinzile, cât și sticla.

Arcurile pentru nunți devin mai înalte, mai mari. Anul trecut a fost actuală culoarea violet. Experții Pantone au numit culoarea anului 2019, coralul viu. Pentru decor, este dificil de utilizat această culoare, chiar dacă este extrem de frumoasă. De aceea, nu se știe cât de populară va fi această culoare pentru decorarea evenimentelor. 

 

La organizarea nunților, de multe ori i-au parte nu doar cuplurile cât și părinții acestora. Părinții și copiii acestora, își imaginează nunta perfectă în moduri diferite. Cum reușiți să găsiți un compromis? 

Acest lucru destul de des se întâmplă la noi în țară. Tinerii, mai ales cei care des călătoresc, și petrec mult timp în străinătate, au alte gusturi, alte viziuni decât cele ale părinților. Tinerii tot mai mult tind spre minimalism, în schimb părinții acestora, fiind astfel învățați, tind spre maximalism. Dar în orice situație se poate de găsit un compromis, și de făcut astfel încât fiecare din ei să rămână satisfăcuți. 

 

 

Cum trebuie să fie nunta ideală, din punct de vedere al unui profesionist? 

Armonioasă. Este cel mai important lucru. La un astfel de eveniment grandios, nu există lucruri nesemnificative. Decoratorul lucrează nu doar cu arca pentru nuntă și cu decorarea sălii, ci are o mulțime de lucruri de realizat, cum ar fi - ținuta mirilor, buchetul miresei, locația, tortul și multe altele. Uneori, tinerii însurăței își doresc ceva specific, care nicidecum nu intră îi tipare, și nu coincide cu stilul nunții.

Spre exemplu, mireasa vrea să fie într-o rochie pompoasă, incrustată cu cristale, сu o trenă lungă, și totodată, întregul eveniment să se desfășoare într-un stil rustic.  Acest tip de rochie nu se va combina cu stilul ales. Sarcina mea este să găsesc un numitor comun, astfel încât, atât mirii să rămână satisfăcuți cât și eu, ca profesionist. 

 

 

Aveți doi copii, propria afacere, și totodată, arătați impecabil, sunteți într-o formă de invidiat. Cum reușiți?

Mulțumesc. Mă strădui ca munca să nu constiuie tot timpul meu personal. Eu, mai degrabă realizez doar câteva proiecte, dar care-mi sunt aproape de suflet, decât să încerc să fac mult lucru cantitativ și nu calitativ. Mereu îmi găsesc timp pentru a merge la sport, la bazin. Eu alternez diferite tipuri de activitate fizică. Recent, am început să fac cursuri de limbă engleză. Avem tot mai mulți clienți din străinătate, de aceea, este un strict necesar de a cunoaște limba engleză, pentru a comunica cu ei cu ușurință. Călătoresc des, de câteva ori pe an noi plecăm cu familia în străinătate, unde tot este necesară  cunoașterea aceastei limbi.

 

Citiți continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE, din luna martie 2019!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.51090979576111