Ianuarie 29, 2019
Adler Medical: Grija de sănătatea femeilor
Consultațiile regulate la medicul ginecolog prezintă cea mai bună prevenire a bolilor sistemului reproducător. Clinica medicală Adler oferă o abordare cuprinzătoare pentru rezolvarea oricăror tipuri de probleme ginecologice. Serafima Cebotari, ginecolog la Adler Medical, vorbește despre cât de des trebuie să vizitați un specialist, ce simptome ar trebui să vă alerteze și cum să evitați problemele de sănătate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Serafima Cebotari 

Medic ginecolog, obstetrician-ginecolog la clinica Adler MedicAl

Experiența în muncă – 27 ani

 

La ce vârstă ar trebui de vizitat medicul ginecolog pentru prima oară?

Pentru prima oară la medicul ginecolog trebuie de venit la începutul ciclului menstrual. Însă, dacă înainte de ciclu fetița are probleme și simte un discomfort, atunci trebuie de consultat mai devreme medicul. Desigur că, un rol important în educația sexuală îl are mama fetei, nu trebuie de evitat totuși, abordarea profesională a situației. Anume medicul ginecolog îi va explica fetei toate nuanțele de igienă personală, îi va răspunde la întrebările pe care fetele uneori se jenează să le adreseze mamei. Încă înainte de a începe viața sexuală, fata trebuie să cunoască tot ce este legat de contracepție, posibilitatea infecției cu boli cu transmitere sexuală etc.

 

Cât de des ar trebui să fie vizitele la ginecolog?

De preferat, la fiecare șase luni. Și nu contează dacă aveți o viață sexuală activă sau nu, sau ce vârstă aveți, dacă aveți copii.

Bolile sistemului reproductiv feminin se dezvoltă adesea asimptomatic, și numai specialistul poate observa primele semne. Un exemplu ilustrativ este cancerul de col uterin. Această boală poate să nu se simtă de ani de zile, nu provoacă disconfort pentru o lungă perioadă de timp, dar primele simptome pot fi diagnosticate cu o ajutorul unei simple analize. Tratamentul în stadiile incipiente este rapid, fără durere și fără efecte negative asupra sănătății.

 

La ce simptome trebuie de atras atenție? Când trebuie de adresat specialistului?

Înscrieți-vă la consultația ginecologului dacă simțiți durere în abdomen. Acestea pot fi durerea, atât în timpul actului sexual, cât și în timpul activităților fizice sau chiar atunci când vă relaxați. De asemenea, ar trebui să vă pună pe gânduri eliminările atipice sau mâncărimea în zona genitală.
Ciclul neregulat este, de asemenea, un motiv pentru a consulta medicul. Dacă vă simțiți rău în timpul ciclului menstrual, încât nu puteți rezista fără analgezice, cel mai bine e să vă consulte medicul ginecolog. Actul sexual neprotejat cu un partener nou este, de asemenea, un motiv pentru o vizită la ginecolog.

Chișinău, str. Bulgară, 41.        

TEL.: 022-27-17-60, 067-47-17-60

WWW.ADLERMEDICAL.MD            

FB: CLINICA ADLER MEDICAL

Citiți continuarea articolului în noul număr din revista AQUARELLE din lunile ianuarie-februarie 2019!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81682109832764