Noiembrie 06, 2018
Campionii Moldovei, Europei și ai lumii în proiectul special - Marele Sport!
Vă prezentăm starurile sportului moldovenesc!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dacă v-am ruga să ne ziceți câteva nume celebre din domeniul muzicii, al televiziunii, din lumea politică, cu ușurință le-ați fi spus rapid. În schimb, dacă v-am ruga să ne ziceți nume celebre din domeniul sportului, ar fi la fel de ușor? În această lună, noi am hotărât să vorbim despre acei oameni care reprezintă țara noastră pe arenele internaționale, care indiferent de timpul de-afară merge la antrenamente pentru a atinge cele mai bune rezultate și pentru a învinge. În Moldova sportivii sunt talentați, pozitivi, deschiși, adevărați iubitori ai sportului, și ei într-adevăr au cu ce se mândri. În acest proiect special, AQUARELLE vă va povesti despre campionii Moldovei, Europei, ai lumii, și despre campionii olimpici. 

Taekwondo

Stepan Dimitrov 

Tatăl meu ne-a dus pe mine și pe fratele meu la taekwondo. (Stepan are un frate geamăn, Vadim Dmitrov care, de asemenea se ocupă cu acest sport). El și-a dorit ca noi să fim gata de orice obstacol, de aceea, a ales pentru noi un sport serios. Acum 15 ani, sportul taekwondo era foarte popular în Moldova.  

 

 

 

Lupte libere

Anastasia Nichita

La început pentru mine era un simplu joc. Eu veneam la antrenament cu fratele meu, luptam cu băieții, îmi era foarte interesant. (Zâmbește.)

Am început să mă ocup cu acest sport zece ani în urmă, la Strășeni, în localitatea natală. Desigur că, atunci nici nu visam să devin campioană, dar faptul că vreau să mă ocup anume cu acest sport l-am înțeles imediat. 

 

Caiac-Canoe

Oleg Nuța

Mi-a fost de-ajuns să urc în barcă ca să înțeleg că acesta este sportul meu preferat. (Râde.) Am avut o copilărie activă, ca și alți băieți, jucam fotbal la noi în ogradă, dar nu mă gândeam să fac sport profesionist. Antrenorul meu este din satul meu natal. Odată, el a venit la noi în ospeție, și eu am văzut cum el se antrenează. Aveam 11 ani, și mi-a fost curios să aflu ce tip de sport este acesta. Am înțeles atunci că vreau să-l practic. 

 

 

Tragere cu arcul

Alexandra Mîrca

Eu conștient am început să practic acest sport. Aveam pe-atunci 14 ani. Toată copilăria m-am ocupat cu dansurile, până când antrenoarea mea nu a plecat din țară, și nu aveam cine să ne antreneze, iar eu eram deprinsă mereu să fiu ocupată, să fiu activă. Exact în această perioadă eram la tabăra de vară, iar prietenii mei se ocupau cu tragerea cu arcușul, și mi-au propus și mie să încerc. Peste doar un an au început pregătirile pentru Olimpiada din Singapure.

 

Aruncarea Ciocanului

Zalina Marghieva-Petrivskaia 

Ambii mei păriți practică acest sport. Ei și-n prezent participă la diverse concursuri. Ei mă motivează, mereu se întorc cu medalii, cu noi recorduri mondiale. (Zâmbește.)

La început acest sport nu-mi plăcea. Aveam 12 ani, pe-atunci încă mai activa Stadionul Republican, iar mama m-a adus la primul antrenament. Inițial, găseam motive să nu vin la antrenamente, ba capul mă durea, ba stomacul, ba degetul.. 

 

Citiți continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE 2018, din luna noiembrie 2018. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.65195631980896