INGREDIENTE:
Pentru blat:
100 g unt
100 g zahăr pudră
1 ou
250 g făină
1 praf de sare
1/2 linguriță esență de vanilie
Pentru umplutură:
600 g dovleac ras
170 ml lapte condensat
2 ouă
4 linguri de zahăr pudra
1 plic de zahăr vanilat
1 linguriță de unt
1 linguriță de scorțișoară
Pregătim blatul tartei: amestecăm zahărul cu untul, până când obținem o compoziție omogenă. Apoi adăugăm oul și amestecăm pînă când acesta este încorporat. Adăugăm esența de vanilie, făina și un praf de sare. Cu ajutorul blanderului, pasăm dovleacul, împreună cu untul topit, laptele condensat, scorțișoara, nucșoara și cele două tipuri de zahăr. Amestecăm compoziția cu două ouă bătute și o turnăm peste aluat. Coacem tarta la 200°C timp de 30-40 minute.