Martie 19, 2018
Brian Brown: Congresul Internațional al Familiilor la Chișinău va fi grandios
La Chișinău de pe 13 până pe 16 septembrie va avea loc Congresul Internațional al Familiilor. Pentru prima oară acest eveniment a avut loc, acum 30 de ani, la Praga. Ani la rândul, acest congres s-a desfășurat în mai multe orașe mari ale lumii, precum, Sidney, Varșovia, Salt Lake City, Madrid și altele. Cum va fi Congresul de la Chișinău, ce-i așteaptă pe participanții acestui grandios eveniment, noi am aflat de la președintele organizației internaționale Brain Braun.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Brian Brown se consideră unul din cei mai importanți oameni care luptă pentru păstrarea familiilor tradiționale.

De la ce ați început cariera? De ce ați optat anume pentru această direcție?

Pentru mine mereu au contat valorile familiale. Încercarea de a păstra familiile tradiționale în societatea modernă este un lucru foarte dificil. Încă din adolescență eu mă interesam de istorie, politică, de aceea, chiar dacă plănuiam să devin profesor la colegiu, când mi s-a propus să încep să lucrez într-o organizație obștească, unde cunoștințele mele ar fi putut fi de folos, eu am acceptat. Așa că, începând cu vârsta de 24 de ani, și până în prezent, eu mă ocup cu întrebările legate de familie.

Nu e de mirare, că generațiile noi sunt axate pe ideea de a face bani. Eu cred că, mult mai important pentru omenie este faptul ca omul să creeze o familie. Chiar dacă mulți dintre cei care întemeiază o familie de sine stătător și se consideră libertini, încep să înțeleagă, până la urmă, cât de important e să fie împreună cu jumătatea lor, pentru a putea crea o familie împlinită.

Toți știm că-n ziua de astăzi, extraordinar de multă lume suferă din cauza singurătății și a depresiei, și ca urmare, au parte de o viață lipsită de fericire. Unul din cele mai importante lucruri, cu care se ocupă organizația noastră, constă în faptul ca să demonstrăm că, familia ne face mai puternici, ne umple cu sentimentul că suntem importanți pentru cei din jur. Familia tradițională este cel mai simplu și mai eficient lucru care ne apropie de fericire. Sunt absolut convins că unele ideologii moderne, trebuie să fie revizuite. Nu zic că va fi ușor, dar consider că aceasta e calea spre o viață fericită.

 

 

Povestiți-ne despre Congresul Internațional al Familiilor care va avea loc la Chișinău, de pe 13 până pe 16 septembrie.

Primul Congres Internațional al Familiilor a avut loc în 1997, la Praga. Ceea ce înseamnă că, timp de 20 de ani, noi am încercat să promovăm această idee. Fiecare Congres este unical, are o temă individuală, iar scopul este de a ajuta oamenii să ia o decizie corectă, să-și hotărască problemele actuale, cu care se ciocnesc familiile moderne, la nivelul național și internațional. Desigur că, fiecare eveniment ne dă de înțeles că chiar dacă avem lucruri care ne diferențiază (etnia, religia, limba, tradițiile), totuși, familia este adevărul care ne unește. Eu mă bucur de faptul că-n anul 2018, Congresul Internațional al Familiilor, va avea loc în capitala Republicii Moldova, la Chișinău. Acest eveniment va fi grandios, și vom încerca să scoatem în evidență valorile familiale, familia - ca în fundament al societății moderne, vom vorbi despre problemele familiei moderne, și despre greutățile cu care se confruntă familiile din acest secol. La acest eveniment vor participa în jurul la două mii de oameni, din mai mult de 50 de țări ale lumii, dintre care, 400 de experți, politicieni, lideri de opinie publică.

Citește continuarea articolului în numărul din luna martie, al revistei AQUARELLE.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.62415528297424