Februarie 01, 2019
Tot ce trebuie să știi despre Shakira!
Rebelă, focoasă și sălbatică, interpreta columbiană Shakira, împlinește mâine, 2 februarie vârsta de 42 de ani. Mai mult ca atât, tot mâine este omagiat și Pique, iubitul artistei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, s-a născut la 2 februarie 1977, în Barranquilla, Columbia. Tatăl ei, William Mebarak Chadid, este de origine libaneză, iar mama interpretei, Nydia del Carmen Ripoll Torrado, de origine spaniolă. De la patru ani a început să scrie poezii la mașina de scris a tatălui său. Primul său cântec se întinulează, „Tus gafas oscuras”, în traducere, ochelarii tăi obscuri. Piesa a fost dedicată fratelui său vitreg care s-a stins din viață într-un accident rutier. 

 

 

Shakira nu doar adora să scrie versuri și proză scurtă, ci și îi placea foarte mult dansul, muzica latină și orientală. La vârsta de opt ani, familia cântăreței a fost falimentată, și pentru ei au început timpurile grele. În adolescență a devenit vedetă locală, după care a început colaborările cu Sony Columbia, și ulteror și-a înregistrat primul său album "Magia". Primele trei albume ale Shakirei nu i-au adus succes, dar acest fapt n-a supărat-o prea mult, artista concentrându-se asupra învățăturii. 

 

 

Albumul care i-a adus succes se întitulează "Donde estan los ladrones", iar piesa "Whenever, Wherever", i-a adus renume mondial. Cântecul a devenit una din cele mai bune la nivel global, fiind cea mai cunoscută piesă a anului 2002. Primul său turneu mondial a fost, de asemenea în anul 2002, în cadrul căreia a avut peste 30 de concerte în peste 50 de țări. 

 

 

Interpreții care au inspirat-o pe Shakira de-a lungul timpului au fost The Beatles, John Lenon, Led Zeppelin, Gloria Estefan și Leonard Cohen. Muzica pe care o scrie Shakira are diverse influențe, în dependență de perioadă. Timbrul Shakirei este deosebit, cântăreața considerânduse că are o voce sălbatică și foarte sexy, cu o intonație neordinară de altistă. Desigur, nu doar timbrul o scoate în evidență pe artista columbiană ci și mișcările ei elastice. Shakirei este uimitoare, dansurile sale orientale poate suci din minți oricui. 

 

 

De-a lungul timpului, viața personală a artistei a avut multe schimbări radicale. Principla relație amoroasă a artistei a fost alături de Antonio de la Rúa, fiul ex-președintelui Argentinei, împreună cu care ea a fost timp de șapte ani. Acum, Shakira este într-o relație cu fotbalistul spaniol Pique, împreună având doi copii, Milan și Sasha. Se zvonea în iarna anului 2017 că cei doi s-au despărțit, dar, erau doar zvonuri. La etapa actuală, Shakira este fericită împreună cu Pique. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.90359544754028