Martie 09, 2017
Vergeturile. Ce trebuie să știi?
Femeile din toată lumea cunosc ce sunt vergeturile indiferent de vârsta pe care o au. Vergeturile mai au și denumirea medicinală de striuri și nu reprezintă pericol pentru sănătate. Dar creează o mulțime de probleme pe plan estetic.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

- Micile semne pe piele care seamănă cu cicatrici alungite cel mai des afectează pielea în regiunea pieptului, abdomenului și a coapselor. În majoritatea cazurilor acestea apar după sarcină, alăptare sau ca urmare a pierderii rapide în greutate și a tulburărilor hormonale în organism.

- Vergeturile pe corp apar ca rezultat al pierderii elasticității pielii. Prin urmare trebuie să ai mare grijă de pielea corpului pentru a preveni apariția lor, mai ales în timpul sarcinii și al dietei.

- Cele mai mari șanse de a te debarasa de această problemă le ai atunci când în fiecare zi după duș aplici pe piele creme ce conțin vitaminele A, E și C și complexele de colagen-elastină.

- Un efect preventiv îl are masajul în zonele cele mai predispuse la vergeturi. În acest caz, este necesar să folosești uleiul de măsline cu adaos de ulei esențial de portocale - acestea conțin o cantitate mare de vitamine E și C necesare pentru elasticitatea pielii;

- O dată pe săptămână este binevenit să faci un peeling ușor. E suficient, după baie sau duș, să aplici pe piele un amestec de cafea măcinată și ulei de măsline și să masezi zona timp de 10 minute în direcție circulară.

- În cele mai grave cazuri se poate recurge la utilizarea împachetării cu alge. Algele îmbunătățesc tonusul și elasticitatea pielii, hrănind-o, în același timp, cu vitamine și oligoelemente.

- În cazurile în care exfolierea nu își are efectul, peeling-ul chimic profund poate aduce rezultate pozitive. Pe cicatrici se aplică medicamente acide, arzând straturile superioare ale pielii. Aceasta activează producția propriului colagen.

- Desigur poți recurge la peeling-ul cu laser. În timpul procedurii, medicul tratează cu raza laser pielea afectată. Cu o lună înainte de inițierea procedurii trebuie să utilizezi produse pentru corp care au un conținut ridicat de vitamina C și sporește regenerarea celulelor.

- Cea mai eficientă metodă de luptă cu vergeturile este chirurgia plastică. În timpul operației este înlăturat excesul de piele împreună cu vergeturile. Cu toate acestea, în unele cazuri este posibil să apară complicații septice și vindecarea îndelungată a rănilor.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.92950415611267