Decembrie 27, 2016
5 sfaturi pentru o relație frumoasă și de lungă durată. Descoperă fericirea în cuplu!
Toată lumea își dorește o relație stabilă și de lungă durată și un partener alături de care să evolueze și eventual să îmbătrânească.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Menținerea pe termen lung a unei relații presupune eforturi și compromisuri, pe care nu toată lumea este dispusă sau capabilă să le facă.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o relație de lungă durată, stabilă și frumoasă:

1. Nu i te plânge partenerului tău de lipsa banilor
Problema banilor afectează pe toata lumea, mai ales în această perioadă de recesiune sau, mai bine zis, stagnare financiară. Evită să i te plângi partenerului tău în legatură cu lucrurile care îți lipsesc sau pe care ți le dorești, nu îi povesti despre vacanța visurilor tale pe care nu v-o puteți permite sau despre cât de mult ți-ai dori să îi poți ajuta pe cei dragi ție.

Presiunea banilor este mult mai mare pentru un bărbat, care, în mod inconștient, se consideră responsabil de asigurarea bunăstării financiare.



2. Fii mai atentă cu el

Oferă-i afecțiunea de care are nevoie. La urma urmei, nu din acest motiv ați început relația, pentru ca amândoi aveați nevoie de afecțiunea celuilalt? Daca vrei să primești, trebuie să și oferi.

Încearcă să fii mai atentă cu el și spune-i cât de mult îl apreciezi sau surprinde-l cu gesturi despre care știi că l-ar bucura.


3. Respectă-ți partenerul chiar și atunci când vă certați
Este foarte important ca doi oameni implicați într-o relație să se respecte, indiferent de context. Chiar dacă nu ești de acord cu punctul lui de vedere într-o anumită situație,îincearcă să i-l explici, nu să i-l impui pe al tău și fă acest lucru cu cât de multă blândețe.

4. Fii prietenă cu partenerul tău
Povestește-i despre lucrurile care te macină, cere-i părerea în problemele legate de serviciu, de sănătate sau de relațiile cu familia și prietenii tăi și acordă-i, la rândul tău, sprijinul de care are nevoie.

Prietenia este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți împărtăși și nu puteți face asta decât dacă sunteți amândoi deschiși și dacă petreceți suficient de mult timp împreună.

5. Nu îl condamna pentru obiceiurile lui mai puțin plăcute
Nu te supăra pe el și nu isca un scandal doar din cauza faptului că nu și-a spălat farfuria sau ca și-a lăsat hainele aruncate pe jos. Fiecare om are propriile obiceiuri, iar nervii tăi nu îl vor face mai atent sau mai ordonat.

Încearcă să îi explici frumos motivele pentru care te deranjează comportamentul lui și oferă-i alternative pentru a-l îmbunătăți. Dacă are nevoie să îi amintești de fiecare dată să își pună șosetele în coșul cu rufe murdare, fă-o cu calm și răbdare, până la urmă se va obișnui și fără să fie presat de gândul că îl vei certa de fiecare dată.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.9687588214874