Septembrie 14, 2021
5 semne care te ajută să identifici oamenii toxici din viața ta
Oamenii toxici nu trăiesc pe o altă planetă, ei sunt mai aproape de tine decât crezi. Oprește-te un pic din rutină și gândește-te la cei care îți consumă energia, care te fac să te simți o legumă deshidratată după ce intri în contact cu ei. Ca să-ți fie mai clar cum acționează și, mai ales, cum să-i identifici, iată la ce trebuie să atragi atenția.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Nu are nimic frumos de spus despre nimeni și despre nimic. Niciodată.

Ai avut o zi bună - poate că ți-a reușit un task la locul de muncă pe care te chinuiai să îl rezolvi de foate mult timp sau poate că ai primit un bonus sau chiar o mărire de salariu. Poate că bebelușul tău a spus primele cuvinte sau ai întâlnit pe cineva care ți-a schimbat radical ziua și starea de spirit.

Când ni se întâmplă lucruri bune, simțim adesea nevoia de a împărtăși fericirea noastră cu oamenii dragi. Însă, dacă nu vrei să îi spui unei persoane anume pentru că știi că nu se va bucura pentru tine sau nu va avea ceva frumos de zi, atunci acesta este clar un semn că este o persoană toxică.

Oamenilor toxici le este greu să empatizeze și să se bucure la fericirea altora. Nu ești tu de vină, ci ei sunt.

2. Negativitatea îi caracterizează

Oamenii toxici caută întotdeauna răul în orice situație. Este ca și cum ar fi un magnet pentru acesta - îl atrag cu fiecare pas pe care îl fac. Au întotdedauna o mulțime de motive pentru care orice lucru bun nu este deloc bun.

Ei nu știu să se bucure de lucrurile mărunte, să privească partea plină a paharului, să trăiască în momentul prezent. Ei sunt copleșiți de probleme, de stres, de anxietate, de negativitate. Și nu se opresc până nu îi copleșesc și pe cei din jurul lor cu aceste stări.

3. Sunt întotdeauna dornici să se certe

O persoană toxică este întotdeauna pusă pe scandal. Îi place să atragă certuri, să aibă argumente serioase și dificile și să fie în conflict aproape cu toată lumea.

În cazul în care simți cum ești trasă într-o ceartă, îți recomand să faci tot posibilul și să eviți o astfel de situație. Renunță, fă un pas în spate și oprește-te cât încă mai poți. Nu face jocul unei astfel de persoane, nu îți consuma energia, nu încerca să dai explicații.

În cazul în care intri în această luptă, pregătește-te să pierzi. O persoană toxică face orice ca să câștige.

4. O persoană toxică nu își asumă niciodată nimic

Oamenii toxici își asumă rareori (spre niciodată) responsabilitatea pentru comportamentul lor. Nu își vor cere scuze, nu vor coopera, nu vor face compromisuri, nu vor încerca să îndrepte lucrurile și nici să se schimbe din cauza a ceea ce spui. Nu sunt genul de oameni pe care să te poți baza oricând, care să își dorească să te ajute într-o zi dificilă sau să te ridice când ești la pământ și să te ajute să mergi mai departe.

5. O persoană toxică va încerca să îți fure energia

Oamenii toxici au puterea de a fura energia pozitivă din jurul lor - aceasta pur și simplu dispare și este înlocuită cu energie negativă, toxică.

Când ai o persoană toxică în viața ta, este esențial să îți protejezi sufletul și cel mai bun mod este de a impune câteva limite, de a te distanța și de a rări interacțiunile cu aceasta. Păstrează-ți energia pentru relațiile cu adevărat frumoase din viața ta.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.77625346183777