Noiembrie 29, 2020
18 reguli esențiale pentru o viață fericită
Viața ne dă multe palme și ne lansează tot felul de provocări, așa cum e și firesc. Esențial este să ne învățăm lecțiile, să nu călcăm pe aceleași greble, să învățămm din propriile experiențe și să le repetăm doar pe cele, care ne fac fericiți.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Apreciază oamenii care sunt capabili să vadă zâmbetul, care acoperă tristețea, suferința ascunsă și motivul tăcerii. 

2. Învață să ignori oamenii care nu te plac. Antipatia lor este explicată în două feluri: fie sunt proști, fie sunt invidioși. Proștii ar putea să te iubească în scurt timp, iar invidioșii vor muri fără să știe cu ce ești mai bun.

3. Prețuiește fiecare secundă din viață. Dacă iubești – iubește fără rețineri, ți-e dor – spune-i, urăști – uită. Nu uita că viața e prea scurtă ca să o consumi pe invidie. 

4. Viața e ca un tren. Când totul merge bine crezi că ești mașinistul. Când ți-e greu ai impresia că ești un pasager, iar în cel mai rău caz spui că ești întins pe șine și iată-iată vine trenul. 

5. Oamenii puternici au curajul să te privească în ochi și să spună ce cred. Oamenii slabi au gura mare la spatele tău. 
Când primești lovituri din toate direcțiile, iar inima susține că a obosit, nu uita că toate astea trec precum valul. 

6. Să nu-ți fie frică să pierzi omul, care nu a avut nicio remușcare atunci când s-a dus. 

7. Ce este bogăția? Este atunci când mama e sănătoasă, când ai respectul tatălui, devotamentul prietenilor și dragostea omului potrivit. 

8. Destinul nu e ceva întâmplător, ci o alegere. Nu trebuie să-l aștepți, trebuie să-l creezi. 

9. Dacă ți-a trecut prin minte un gând inteligent și căutați undeva să-l scrii, să știi că acela e un aforism. Dacă te gândești cum să-i dai o formă, să-l realizezi, atunci sigur e un gând inteligent. 

10. Nu asculta niciodată pe nimeni. Învață să ai propria părere, propriile idei, propria viziune asupra vieții. Nu alerga niciodată după nimeni. Vezi-ți de drumul tău, indiferent ce-ți vorbesc pe la spate. Asta vor face mereu și n-ar trebui să te preocupe. Iubește. Muncește. Visează și zâmbește din toată inima. 

11. Un bărbat care i-a pus aripi femeii sale niciodată nu îi va pune coarne. 

12. Să nu-ți fie frică de nimic. Asumă-ți riscuri, chiar dacă ai putea să pierzi. Asta-i viața!

13. Înainte să-ți deschizi sufletul, asigură-te că ai cui. 

14. Gândurile inteligente apar atunci când toate greșelile au fost săvârșite. 

15. Să nu fii zgârcit la laude, aprecieri și nu ezita să faci fapte bune. Cu cât pui mai multe lemne pe foc, cu atât mai cald se face în casă – nu uita!

16. Nimeni nu poate ști ce surprize rezervă viața. Trebuie să știi că atunci când pierzi ceva sau pe cineva, Dumnezeu îți dă altceva în schimb.

17. Există oameni care te apreciază indiferent cât de dificil ți-e caracterul.  Uite pe aceia să-i prețuiești. 

18. Oricât de puternică ar fi o femeie, ea așteaptă un bărbat mai puternic decât ea ... și nu pentru ca acesta să-i limiteze libertatea, ci pentru a-i da dreptul să fie slabă. 
 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.58227729797363