Septembrie 05, 2022
15 obiceiuri care ne îmbătrânesc prematur
Câteodată, oricâte produse anti-aging am folosi sau la oricâte procedee menite să ne șteargă semnele bătrâneții am apela, tot nu avem rezultatele dorite.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Asta se datorează faptului că ne sabotăm singure printr-o serie de obiceiuri care ne influențează în mod direct viața aducându-ne ani în plus pe chip. Descoperă care sunt acestea si încearcă să le eviți cât mai mult cu putință!

1. Încercăm să atingem perfecțiunea

Este în regulă să nu avem coafura perfectă, să nu organizăm petrecerea perfectă sau să nu postăm pe rețelele de socializare poza perfectă. Încercarea de a atinge perfecțiunea este un obicei toxic care nu face altceva decât să ne creeze frustrări și care crește nivelul stresului, iar stresul este unul dintre factorii care accelerează procesul de îmbătrânire. Este normal să îți dorești să faci lucrurile cât mai bine, însă nu exagera și nu fi prea drastică cu tine. Acordă-ți o zi liberă din când în când în care să te poți relaxa și în care să petreci timp doar cu tine însăți.

2. Ignorăm depresia

Ne preocupăm atât de mult de sănătatea fizică încât uităm să ne îngrijim și de sănătatea noastră sufletească, lăuntrică. Ignorăm sentimentele de tristețe, frustare pe care le avem și sperăm că vor trece de la sine în loc să căutam ajutor specializat pentru a ieși din această zonă neagră. Starea de depresie reprezintă unul dintre motoarele îmbătrânirii premature, așa că asigură-te că starea de bine vine din interior si cu siguranță acest lucru se va reflecta și la exterior.

3. Nu ne protejăm împotriva soarelui

Folosirea produselor cu SPF ar trebui să devină parte din rutina noastră zilnică, indiferent de sezon. Soarele este cel mai puternic factor al îmbătrânirii, cauzând apariția ridurilor premature, a petelor sau în cazuri extreme chiar a cancerului. Aplică o cremă cu SPF cel puțin 30 nu doar când te duci la plajă, ci de fiecare dată când te expui la soare.

4. Fumăm

Tutunul conține peste 3800 de componenți chimici care îți afectează organismul nu numai la interior, cât și la exterior. Chiar dacă crezi că o singură țigară pe zi nu poate avea un impact atât de mare asupra tenului tău, află că lucrurile nu stau tocmai așa.

5. Bem prea multă cafea

Nu concepi să îți începi ziua fără o cafea? Gândește-te înainte de asta la efectele pe care le are asupra ta! Excesul de cofeină duce la scăderea producției de melatonină, un hormon ce reglează ciclul circadian, la producerea unei cantități mai mici de colagen, lucru care duce la pierderea elasticității pielii, ceea ce înseamnă o îmbătrânire prematură a pielii.

6. Nu folosim perne de bună calitate

Ne petrecem aproape opt ore pe noapte cu fața pe pernă. Acest lucru poate avea repercusiuni directe asupra tenului nostru în cazul în care calitatea feței de pernă nu este una bună. Cercetătorii ne sfătuiesc să folosim fețe de pernă din bumbac pentru a evita apariția prematură a ridurilor.

7. Consumăm prea mult alcool

Medicii recomandă consumarea unui pahar de vin pe zi, beneficiile acestuia putând chiar să prevină îmbătrânirea, însă, dacă îl consumi în exces, nu vei face decât să îți adaugi câțiva ani în plus pe față. O cantitate prea mare de alcool duce la insomnii și favorizează îngrășarea ce poate culmina chiar cu diabetul

8. Mâncăm alimente procesate

Nu mai e un secret că mâncarea procesată îți face rău, însă te-ai gândit că ori de câte ori mănânci o pungă de chipsuri acest obicei te va afecta și fizic nu numai prin numărul de kilograme în plus, ci și prin aspectul tenului? Ei bine, mâncarea procesată accelerează procesul de îmbătrânire, așa că adoptă o dietă de tipul celei mediteraneene, bazată pe fructe, legume și cereale.

9. Nu purtăm ochelari de soare

Nu numai că sunt un accesoriu cool, dar utilitatea lor este fantastică. Îți protejează ochii împotriva soarelui, a prafului, a toxinelor din aer și îi menține sănătoși și departe de boli precum cancerul sau cataracta. De asemenea, purtarea lor te scutește și de liniile fine apărute în jurul ochilor.

10. Alegem porții prea mari de mâncare

Mesele dese și în cantități mici reprezintă cheia nu numai pentru o siluetă de invidiat, dar și pentru o alură tânără în general. Cu cât consumăm mai puține alimente la o masă, cu atât organismul nostru are nevoie de mai puțină energie pentru a le digera și astfel această doză de energie va fi redirecționată către alte procese metabolice mai valoroase care ajută la îmbunătățirea sănătății celulelor și organelor.

11. Nu facem sport

Știm, mersul la sală nu este una dintre activitațile tale preferate, însă din păcate lipsa efortului fizic este una dintre factorii principali care îți îmbătrânesc corpul. Nu trebuie să fie un antrenament dur sau să stai în sala de forță șapte zile din șapte. Este important să o faci însă cu regularitate, de cel puțin trei ori pe săptămână. Chiar și simpla plimbare cu câinele în parc sau urcatul scărilor sunt metode bune de a-ți pune corpul în mișcare.

12. Nu ne îngrijim dantura

Un zâmbet frumos este o carte de vizită irezistibilă, și ce poate fi mai seducător decât o dantură perfectă? De multe ori însă, o dantură neîngrijită trădează obiceiurile alimentare nocive pe care le avem, făcându-ne chiar să părem mai bătrâni decât suntem. Așa că ai grijă de dinții tăi, asigură-te că îi periezi zilnic de două ori și că te duci în mod constant la medicul dentist.

13. Folosim prea mult machiaj

Folosim produse de make-up pentru a arăta mai bine și de multe ori rezultatul la care ajungem este fix la polul opus. Folosirea prea multor produse de machiaj duce la închiderea porilor și îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, ambele conducând la apariția prematură a ridurilor.

14. Nu facem sex suficient

Sexul scade tensiunea arterială, stimulează sistemul imunitar, reducere durerile de cap, îmbunătățește controlul vezicii urinare la femei și diminuează șansele de apariție a cancerului de prostată la bărbati. Toate aceste beneficii duc la o bună funcționare a organismului și îți ajută corpul să se mențină tânăr.

15. Nu avem pasiuni

Indiferent că e vorba de citit, de călătorit, de pictat sau de colecționat pantofi, important este să avem hobby-uri fiindcă acestea ne țin activi și mai important, creativi. Studiile arată că oamenii care se dedică cu regularitate hobby-urilor lor au avut nevoie de mai puține vizite la medic, de mai puține medicamente și în general au avut o viață mai fericită decât cei fără pasiuni.

Sursa - elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53707003593445