Octombrie 14, 2021
1001 motive să iubim Chișinăul! Ce spun artiștii despre capitala țării

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

ANDREI PORUBIN: Felicitări, dragul, scumpul, frumosul, teribilul meu oraș Chișinău cu prilejul celor 585 de ani. Doamne, ce vârstă!

Te iubesc Chișinăule, pentru că ești orașul în care visam să vin, fiind încă un puști.

Așteptam dimineața de duminică de 2 ori pe lună, când tata se pornea la Chișinău. Ma îmbarcam pe la 4 dimineața și rămâneam îmbrăcat până se trezea tata ca nu cumva să uite să ma ia la oraș. Chișinăul era pentru mine un refren muzical, dintr-o muzică cosmică, dintr-o muzică neînțeleasă, dar foarte atractivă. Te iubesc Chișinau pentru că ești orașul tinereții mele, studenției mele, al primei mele iubiri. Ești orașul în care locuiesc astăzi și în care-mi place să trăiesc. Aici sunt oamenii mei dragi, familia mea, soția mea, fiica, feciorul, nepoțelul, prietenii, rudele, colegii.

Locurile preferate din oraș țin, totuși, de domeniul trecutului. Eu țin minte troleibuzul 3, pentru că acolo i-am făcut declarație de dragoste soției mele și am cerut-o de nevastă. Mie-mi place să trec pe lângă Biblioteca Națională, pentru că acolo am sorbit cea mai multă informație din cărțile de limbă română. Îmi place Grădina Publică “Ștefan cel Mare”, pentru că acolo m-am rătăcit, fiind copil. Îmi place Turnul de Apă, pentru că de acolo se vedea înainte tot orașul. Chișinăul trebuie să-l accepți așa cum este el și să vrei să-l faci și să-l vezi mai frumos. Asta depinde doar de noi. La mulți ani, Chișinău!

AKORD: Orașul care ne dă adăpost, care ne oferă locații frumoase precum parcurile și desigur oameni buni. Toate parcurile sunt frumoase în orașul Chișinău, așa că îi mulțumim pentru asta și îi spunem La mulți ani!”, spune Eduard Malareu.

“Locurile preferate ale mele din Chișinău sunt strada pietonală și Parcul Valea Trandafirilor, pentru că este chiar lângă casa mea și acolo întotdeauna îmi găsesc o oază de liniște și atmosferă plăcută. La mulți ani, Chișinău! Fii întotdeauna verde, frumos și plin de oameni frumoși…”, spune Igor Sîrbu. “…și fără ambuteiaje”, mai adaugă Eduard. 

ADRIAN URSU: Până la vârsta de 10 ani am locuit în capital țării noastre. În Sculeanca am mers la grădiniță, apoi la prima școală. Acolo am savurat aroma prăjiturilor din Cafeneaua Albinuța. Locuiam la Buiucani, cu chirie, cu părinții. Acolo mi-am trăit copilăria. La Botanica am mers pentru prima dată la sport și când trec pe acolo îmi amintesc mereude asta. Am făcut karate și kung fu. În sectorul Râșcani știam de cel mai bun liceu de muzică, Liceul ”Ciprian  Porumbescu”, la care visam să învăț, dar nu am reușit, pentru că am început să studies muzica abia din clasa a cincea, iar acolo trebuia să merg din clasa întâi. În sectorul Ciocana am avut și am prieteni. Poșta Veche este despre dragostea vieții mele. Acolo, de hramul orașului, am mers în vizită la Irinuca. Ea locuia acolo cu părinții. Atunci a mers în vizită și am făcut cunoștință cu părinții ei și de atunci am început o relație serioasă. De asemenea, Centrul Chișinăului îmi trezește foarte multe amintiri importante. De multe ori, pe 31 august, publicul adunat la concerte mi-a cântat ”Mulți ani trăiască” de ziua mea”. Știu că toți avem păreri diferite de orașul nostru și cred că toți avem o dorință comună. Fiecare dintre noi ar trebui să facă ceva pentru oraș, cel puțin, cei care au aici case, afaceri, și să nu-l facem atât de pestriț. Să nu așteptăm să-l facă frumos doar Primăria. 

DIANNA ROTARU: Chișinău este acasă. Chișinău este familia noastră. Cel mai verde, colorat și luminos oraș, cu Muzeul Național de Artă, Arcul de Triumf, Grădina Publică “Ștefan cel Mare și Sfânt”, Turnul de Apă, Parcul Valea Morilor și multe alte obiective turistice, care merită vizitate. Te iubesc, Chișinăul meu! Felicitări!

CORNELIA ȘTEFĂNEȚ: Chișinău este orașul meu de suflet. Aici am copilărit, aici mi-am format personalitatea, aici am avut primele succese musicale. Îl iubesc, îmi doresc să prospere și să devină un oraș frumos, curat, cu drumuri bune și cu oameni mai buni la suflet. La mulți ani, Chișinău! 

IONEL ISTRATI: Chișinău, te felicit cu aniversarea de 585 de ani. Îmi placi, pentru că ești un oraș verde si însorit, pentru locurile de odihnă și cele culturale. Piața Marii Adunări Naționale, Grădina Publica “Ștefan cel Mare și Sfânt”, Teatrul de Operă și Balet, Parcul Valea Morilor, Porțile orașului și pentru oamenii care trăiesc în acest oraș minunat și pe care îi iubesc. Felicitari!

TATIANA HEGHEA: Nu prea obișnuiesc să mă declar în dragoste, dar de ziua ta o voi face. Te iubesc pentru aleele tale verzi, pentru confortul pe care îl simt când sunt acasă, pentru faptul că îți cunosc fiecare colțișor și oricum zilnic descopăr ceva interesant. Te iubesc pentru modesia ta, eleganța ta și rezidența ta! La mulții ani pentru reședința oficială a copiilor mei!

IULIANA BEREGOI: La mulți ani orașului Chișinău. Iubesc Chișinăul pentru parcurile frumoase și pentru oamenii de acolo, care-mi ascultă muzica. Unul din locurile mele preferate este Palatul Național “Nicolae Sulac”, pentru că acolo am creat cele mai frumoase amintiri alături de fanii mei, generația Z. Felicitări!

NATAN: La mulți ani, Chișinău! Te ador pentru Parcul Valea Morilor, în care am avut parte de cele mai multe săruturi. Te ador pentru Piața Calea Basarabiei, care-mi amintește de copilărie. Acolo mergeam cu părinții la cumpărături. Te ador pentru Palatul Național “Nicolae Sulac”, cea mai mare scenă din Republica Moldova, pe care am cântat de multe ori. Te ador pentru Piața Marii Adunări Naționale, unde au avut loc evenimente istorice și s-au înregistrat aglomerații frumoase. Te ador pentru Televiziunea Națională, pentru sediul AQUARELLE, care are o concentrație maximă de oameni apropiați sufletului meu. Vă cuprind, să trăiești Chișinău!

GLORIA: Chișinău, noi încă ne iubim. Între noi e o dragoste sinceră, încă de la începuturi, încă de când era copil și mi se părea că ești atât de mare. Nu am putut să te părăsesc și să te uit, chiar dacă am încercat. Chișinău, ești în inima mea, ești în gândul meu, ești casa mea. La mulți ani! 

SUNSTROKE PROJECT:  Как же мы рады поздравить наш любимый город с днём рождения. Как же мы любим эти замечательные места, мы даже любим пробки в которых мы стоим и слушаем радио Aquarelle 90,7FM. Друзья, любите свой город, любите своих соседей, будьте счастливы. С днём рождения, Кишинев!

DARA: La Mulți Ani Chișinău. Să te văd tot mai frumos și iubit de oamenii care se plimbă, trăiesc pe străzile tale. Să rămâi la fel de verde primăvara și vara, iar iarna să fii mult mai îngrijit de cei care au această obligație. Să ne fii motiv de mândrie și loc în care ne dorim să revenim din orice colț al lumii. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.3444137573242