Septembrie 10, 2021
10 Tips&Triks pentru o vacanță perfectă în doi
Nimic nu-ți strică mai tare cheful de vacanță ca o ceartă cu iubitul tău. Tocmai de aceea este important să discutați și să puneți la punct toate detaliile. Uite câteva sfaturi utile care o să vă ajute să evitați situațiile neplăcute.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Secretul #1 Alegeți o destinație de care să fiți amândoi la fel de entuziasmați. Dacă unul vrea un city break și altul un sejur la plajă, găsiți un loc care le bifează pe ambele.

Secretul #2. Vorbiți dinainte despre ce urmează să faceți. Unul are chef de stat tacticos la o terasă, la soare, cu o cafea în față și altul vrea să exploreze orașul și să bifeze fiecare landmark și fiecare muzeu? Discutați dinainte ce așteptări are fiecare de la vacanța asta, mai ales dacă aveți stiluri de relaxare diferite, apoi faceți un wishlist și fiți amândoi dispuși la compromisuri.

Secretul #3. Comunicare în cuplu. Poate fi considerat un clișeu, dar crede-ne, dă roade) – în fiecare seară, luați-vă câteva momente în care să vă spuneți care au fost părțile din zi care v-au plăcut cel mai mult și ce nu v-a făcut neapărat prea mare plăcere. Astfel, puteți ajusta din mers vacanța, dacă unul dintre voi s-a plictisit sau ar vrea să faceți ceva diferit următoarea zi. 

Secretul #4. Stabiliți un buget. Nu e nevoie să fie bătut în cuie, dar e de dorit să aveți o idee clară. Dacă unul dintre voi nu își permite anumite activități, e mai bine să știți dinainte și să planificați altceva, decât să apară frustrări la fața locului.

Secretul #5. Împărțiți taskurile plicticoase – dacă unul se ocupă de biletele de avion, celălalt poate să caute cazare. Dacă planificarea pică în brațele unei singure persoane, șansele sunt ca persoana în cauză să plece în vacanță deja extenuată și de aici pleacă frustrările și certurile.

Secretul #6 Respectați-vă spațiul personal. Faptul că sunteți împreună undeva nu înseamnă că e musai să petreceți fiecare secundă împreună sau făcând amândoi același lucru. Dacă unul vrea într-o zi să ia micul dejun devreme, iar celălalt preferă să sară peste și să doarmă o oră în plus, e perfect okay – nu lua faptul că nu sunteți legați la șold drept semn că vacanța ar fi un rateu.

Secretul #7. Situații neprevăzute o să apară, indiferent cât de bine ați planificat totul – un zbor întârziat, o problemă cu check-in-ul la hotel, un restaurant la care voiai mult să mergi nu mai are locuri libere… sunt lucruri care nu țin de tine și pe care nu le poți controla, așa că tot ce poți să faci e să nu te superi – go with the flow și amintește-ți mereu că sunteți acolo ca să vă relaxați, nu să vă enervați de lucruri mici care nu vă sunt oricum în control.

Secretul #8 Pune telefonul jos și bucură-te de experiență. Sigur, e perfect okay să documentați călătoria prin poze și clipuri și cute couple selfies, dar să petreci zeci de minute în fiecare loc încercând să prinzi cadrul perfect pentru Instagram o să devină extrem de obositor foarte curând. Nu privi vacanța în cuplu drept o călătorie menită să-ți aducă conținut și followeri. De fapt, ce-ai zice să nu faci poze cu telefonul, ci să luați cu voi un aparat pe film – zero griji dacă iese bine fotografia, că oricum n-ai cum să verifici până developezi, iar apoi poți să postezi toate pozele alea cool cu aer retro pe Instagram când ajungeți acasă.

Secretul #9 Încercați experiențe noi – gustați preparatul ăla local pe care în mod normal nu l-ați comanda acasă, dați-vă în roata mare din care se vede tot orașul, explorați străduțele non-turistice până târziu în noapte. Faptul că împărtășiți astfel de experiențe pentru prima dată împreună o să vă apropie și mai mult și o să creeze amintiri frumoase. Nu-i musai să bifați fiecare landmark sau să faceți ceva doar pentru că e „ce face toată lumea” (de exemplu, dacă mergeți în Paris, nu-i vreo regulă că trebuie să ajungeți la Luvru sau în Roma la Colosseum).

Secretul #10 Planificați un date night. O seară romantică în care să faceți o activitate drăguță de cuplu, fie că e vorba despre o cină sau despre o seară de dans într-un club local sau pe o plajă. Vacanța în doi nu e despre turism, ci ca să vă simțiți bine împreună



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.71027994155884