Mai 24, 2017
10 lifehack-uri pe care nu le cunoștea nici Cenușăreasa
Încălțămintea nu face parte din categoria lucrurilor cu ajutorul cărora poți economisi. Desigur, atunci când achiți sume impunătoare, ți-ai dori ca pantofii tăi preferați să se rețină mai mult la tine.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Nu-i nimic jenant în aceasta. Mai bine să porți încălțări de calitate câțiva ani, decât să le schimbi în fiecare sezon procurând cele mai ieftine, dar mai puțin calitative.

 

1. Reanimarea tălpii albe

Pasta de dinți este utilă nu doar pentru curățarea dinților, dar și pentru curățarea încălțămintei cu talpa de cauciuc. Același truc poate fi folosit și în cazul adidașilor din stofă. Îmbibă textura cu pastă și așteaptă 15 minute, iar apoi clătește cu ajutorul unei cârpe umede.

 

2. Cum să cureți încălțămintea din piele

Pentru articolele din piele se potrivește izopropanol-ul care poate fi găsit în farmacii. Dacă încălțămintea se pătează atunci cu ajutorul unui tampon de tifon înmuiat în această soluție șterge pata și așteaptă 30 de minute după care clătește.

 

3. Prospețimea încălțămintei garantează încrederea în tine

Înainte de somn pune puțină sodă alimentară în încălțăminte și las-o acolo pe noapte. Dimineața scutură și curăță încălțămintea. Soda absoarbe mirosurile neplăcute.

 

4. Pila pentru manichiură nu este doar pentru manichiură! 

Petele murdare de pe pantofii din piele întoarsă se curăță foarte ușor cu ajutorul pilei pentru manichiură. Pentru un efect garantat, mai întâi șterge cu o cârpă uscată apoi freacă cu pila. Pilește ușor pentru a nu deteriora suprafața încălțămintei.

 

5. Amestecul de oțet

Datorită proprietății sale acide, amestecul de oțet va înlătura nu doar mirosurile, dar va neutraliza și sarea de drum de pe acestea. Amestecă 1/3 de măsură de oțet cu 1 litru de apă. Înmoaie o cârpă în acest amestec și împăturește bine încălțămintea lăsând-o așa pe câteva ore. Șterge cu o cârpă umedă și lasă să se usuce în mod obișnuit.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.86048030853271