Iunie 15, 2016
10 secrete de frumusețe ale Cleopatrei
Când vine vorba de frumusețe, putem învăța multe de la Cleopatra, regina egipteană considerată de mulți una dintre cele mai frumoase femei din istoria omenirii. Din fericire, secretele frumuseții sale au fost păstrate, astfel încât femeile de pretutindeni le pot testa și se pot bucura de aceeași frumusețe seducătoare care a făcut din Cleopatra o legendă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Iată câteva dintre secretele ei:

1. Hidratare cu aloe vera

Aloe vera este binecunoscută pentru proprietățile sale de calmare a pielii. Cleopatra o combina cu miere pentru o mască facială extrem de hrănitoare.

2. Vopsea naturală cu henna

Cleopatra își vopsea unghiile cu o culoare maronie-roșiatică pe bază de henna naturală. Tot cu henna își vopsea și părul, pe care o amesteca cu fructe de ienupar sau alte fructe de pădure pentru a obține exact culoarea pe care și-o dorea.

3. Exfolierea cu săruri marine

Pielea strălucitoare a Cleopatrei era rezultatul unui amestec de sare de mare și ulei de măsline, care hidratează și exfoliază. Aplicat împreună cu un masaj ușor, în timpul sau după duș, va lăsa pielea deosebit de moale și catifelată.
 

4. Tonic cu apă de trandafiri

Regina Egiptului iubea apa de trandafiri, care-i facea pielea moale si fina si o folosea ca tonic natural. Poti obtine si tu aceste rezultate folosind apa de trandafiri pentru a-ti curata fata dimineata si seara sau punand apa de trandafiri intr-un pulverizator si aplicand-o pe fata ori de cate ori simti nevoia, in timpul zilei. O reteta poate fi gasita aici:

5. Oțet din cidru de mere

Cleopatra folosea otețul de cidru de mere ca tonic și demachiant pentru față, un secret al frumuseții foarte popular și astăzi.

6. Ulei de migdale pentru o piele tânără

Cleopatra mai folosea și uleiurile de migdale în ritualul de îngrijire a pielii. Știa ea ce știa, pentru că uleiurile de migdale conțin acid mandelic, prezent în multe creme exfoliante de astăzi.

7. Uleiuri esențiale parfumate

Uleiurile esențiale de trandafir, tamâie, chiparos, neroli și smirna—toate cu proprietăți afrodisiace—erau printre parfumurile preferate ale Cleopatrei.


8. Miere și ulei pentru regenerarea părului

Mierea în combinatie cu uleiul de ricin aplicat pe păr și lăsat ceva timp pentru a pătrunde bine era un tratament folosit de Cleopatra pentru un păr moale, rezistent și lucios.
 

9. Scrub cu ovăz

Cleopatra folosea ovăzul pentru curățarea și exfolierea pielii. Săpunurile sunt mai aspre pentru piele, în timp ce ovăzul este binecunoscut pentru calitățile sale de hrănire și hidratare. Adaugă ovăz în apă pentru baie sau fă o fiertură de ovăz și masează-te cu ea ușor pe piele.

10. Mască din argilă albă

Masca de argilă folosită de Cleopatra oferea un efect de tonifiere și lifting asupra pielii. Poți beneficia și tu de proprietățile ei, dar nu lăsa argila pe față mai mult de 5-10 minute, pentru că poate usca excesiv pielea. Argila alba poate fi folosită pe orice tip de ten, dar este recomandată persoanelor cu ten sensibil, iritat, matur sau care prezintă semne de îmbătrânire.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.88396763801575