Februarie 28, 2021
Regina filmului revine după 10 ani. Cum își face apariția Sophie Loren
La 86 de ani, regina filmului italian devenită un icon al cinematografiei mondiale revine cu un rol impresionant, chiar în regia fiului ei. Despre colaborarea cu Edoardo Ponti, viaţa în pandemie şi lucrurile despre care nu a fost întrebată niciodată, legenda italiană povesteşte din casa ei din Elveţia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

A revenit în film după 10 ani. Nu ar mai fi avut nevoie să facă asta, dar cum se pu­tea ca Sophia Loren să lip­sească de pe Netflix cu un film nou?! Serviciile de streaming nu existau în vremurile în care ea fil­ma intens. Aşa că acum şi-a luat revanşa. Ce-i drept, nu neapărat acesta a fost argumentul care a convins-o să revină - cât mai ales faptul că Sophiei îi era foarte dor să filmeze, iar fiul ei, Edoardo Ponti, i-a propus o partitură extrem de interesantă în filmul regizat de el, La vita da­vanti a se.
 

Bazată pe romanul lui Romain Gary, La vie devant soi, producţia ne-o aduce pe Lo­ren în rolul lui Madame Rosa, o fostă prosti­tuată, dar şi supravieţuitoare a Holocaustului, care îşi câştigă existenţa îngrijind copii orfani sau abandonaţi. Unul dintre ei este Momo, un băieţel de 12 ani din Senegal, maturizat înainte de vreme, care se poartă ca un adult în situaţii pe care nu le înţelege în întregime, căruia Ma­dame Rosa îi schimbă viaţa şi de care se apro­pie chiar dacă legătura lor începuse cu stângul - băiatul o jefuise în plină stradă.

Rolul Sophiei este unul extrem de solicitant pentru vârsta ei - Edoardo nu şi-a menajat deloc mama de 86 de ani, iar Madame Rosa este un recital splen­did care ne-o prezintă pe Sophia trecând prin diverse stări, inclusiv episoade de pierdere a lucidităţii. La rândul lui, Momo este excelent interpretat de Ibrahima Gueye, la primul lui rol într-un film - altfel spus, o inedită asociere între o veterană a filmului şi un novice. În film auzim şi câteva replici în limba română, pentru că unul dintre copiii din casa lui Madame Rosa este lăsat în grija ei de o emigrantă din Româ­nia.

Impresionanta poveste a mai fost adaptată cinematografic în 1978, cu Simone Signoret în rolul principal, iar acea peliculă a câştigat Os­carul pentru cel mai bun film străin.citeste și
SQL exec time = 0.81523871421814