August 20, 2021
#NEAMPORNIT să strângem impresii. Unde poți ieși în acest weekend
Numărul ceasurile deja până se face weekend și cum timpul trece pe neobservate, haideți să-l consumăm util. De exemplu, să facem planuri pentru acest weekend, pentru că nimeni n-are chef de plictiseală în casă în ultimele 10 zile de vară. Uite unde ai putea ieși pentru a uita pe câteva ore de rutină.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Crama Tudor Proprietarul Tudor Aghenie, un vinificator prin generație,  îmbină pasiunea pentru vinuri cu turismul local. Puteți vizita în regiune și Biserica de lemn din Horodiște, iar la întoarcerea în Chișinău - Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași. 

Conacul Mierii este o nouă destinație turistică, dezvoltată cu suportul UE. Conacul Zamfirache Ralii-Arbore, fosta reședință a boierului grec Zamfirache Ralli din satul Dolna, raionul Strășeni, ar putea să vă trezească interesul.

Casa olarului Zaharia Triboi - Este singurul olar din Republica Moldova, care mai confecționează vase din ceramică neagră.  Crama Mircești, a devenit o emblemă a vinăriilor mici din Moldova. Bahmut Club se află în codrii Călărașilor, acolo puteți merge pentru a lua masa cu prietenii, pentru un weekend relaxant, cu spații de cazare. Rezervația științifică Plaiul Fagului este un alt loc în care vă regăsiți liniștea în sânul naturi.


Leuntea Vin este una dintre cele mai vechi crame de pe teritoriul Basarabiei din 1817. Pivnița aparține familiei Kyssa. La doar 23 de kilometri se află și Casa-Muzeu Alexei Mateevici din satul Zaim, Căușeni. Pe același traseu găsiți și Mănăstirea Marta și Maria.

Fuior Gourmet, restaurant din centrul Chișinăului, cucerește cu o ambianță armonioasă și bucătărie tradițional moldovenească. Alte locuri impresionante din Capitală sunt Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului și Grădina Botanică.

Marcu Bakery este o cafenea, în care găsiți pe lângă plăcinte, pâine gustoasă și produse de patiserie, amplasat la Peresecina, Orhei. În apropiere se află Conacul familiei Lazo un monument de arhitectură de importanță națională, dar și Atelierul meșterului popular Andrei Tihon singurul loc din țară  în care se fac buciume. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.97271919250488