Noiembrie 05, 2019
Medicina personalizată este medicina viitorului

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Medicina personificată sau personalizată este o abordare modernă în domeniul asistenței medicale, bazată pe caracteristicile individuale ale fiecărei persoane. Aceasta constă în studiul profund, detaliat și complet al stării de sănătate a pacientului, selectate personal, astea însemnând respectiv, metode de tratament mai eficiente și mai sigure, prevenirea la timp a bolilor.

OMS estimează că pentru 40% din populație, medicamentele tradiționale sunt adesea ineficiente. Medicina personalizată diferă de medicina tradițională prin aceea că pentru fiecare pacient este elaborat un program individual de diagnostic și tratament, în funcție de particularitățile organismului pacientului la nivel celular și genetic.

 

Diagnosticul unei persoane la nivel molecular determină, de asemenea, semnele preclinice ale bolii, permițând prevenirea sau stoparea dezvoltării bolilor.

În Elveția, de exemplu, unde medicina personalizată este utilizată pentru diagnosticul precoce și tratamentul celor mai complexe boli, speranța medie de viață este una dintre cele mai ridicate din lume.

Astăzi, medicina personalizată este numită medicina viitorului. Sexul, vârsta, caracteristicile genetice, factorii de mediu, obiceiurile (nu neapărat cele dăunătoare, dar și astea inclusiv), chiar și medicamentele administrate permanent, toate acestea ne fac să fim individuali. Toți oamenii sunt diferiți și bolile decurg în moduri diverse. Medicina personalizată vă permite să prognozați mai eficient posibilele probleme și să le rezolvați pe cele existente.

Cu alte cuvinte, vorbim de un diagnostic țintit (genomic-proteomic, metabolic, transcriptomic) și de tratamentul (cu efecte orientate individual, inclusiv medicamentos, terapia celulară) pacientului, în conformitate cu rezultatele inițiale ale studiului profilului său genetic.

 

Ce reprezintă o consultație la un specialist în medicină personalizată și prin ce diferă de o consultație obișnuită la medic?

  1. Înainte de consultație, pacientul primește o listă de teste medicale, cu rezultatele cărora vine în vizită la medic. Acest lucru îi ajută pacientului să-și economisească timpului personal și-i permite începerea unei consultații în baza datelor despre sănătate existente.

  2. Durata consultației este de 2 ore (120 minute). Durata consultației se datorează faptului că specialistul nu doar ascultă plângerile pacientului, ci și adună informații detaliate referitor la caracteristicile individuale ale organismului, care influențează starea de sănătate.

  3. Tragerea concluziilor, indicarea recomandărilor și determinarea unui program de tratament durează ceva timp și nu se face imediat după consultație. Un specialist în medicină personalizată studiază cu atenție toate datele testelor de laborator, măsurile de diagnostic, analizează caracteristicile individuale ale organismului și întocmește un plan de tratament personalizat, ținând cont de toate datele pacientului.

 

Exclusiv la American Medical Center, numai în zilele de 21 și 22 noiembrie, conducătorul științific al Clinicii American Medical Center, vicepreședintele Institutului European de Medicină Funcțională, Regenerativă și Reconstructivă Hormonală, doctorul în medicină, medicul-terapeut, endocrinolog, pulmonolog, specialistul în medicina preventivă și în cea anti-îmbătrânire, Grigory Kliger, va oferi consultații individuale pentru pacienți.

Înscrierea la consultație trebuie să o faceți din timp, până la 15 noiembrie. Odată cu înregistrarea, veți primi o listă cu testele de laborator, cu rezultatele cărora va trebui să veniți la consultație. Consultația durează 2 ore (120 minute).


 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.94055533409119