August 30, 2021
Măști de față împotriva punctelor negre. Cum scapi ușor de ele
Punctele negre sunt acumularea unei secreții excesive de ulei și sebum în piele și, în esență, ne blochează porii. Ca să scapi de ele, poți faci măști acasă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mască cu lapte și miere

Ai nevoie de ¼ cană cu lapte și 2 linguri miere. În plus, vei avea nevoie de cotonete din bumbac. Se amestecă laptele și mierea într-un castron. Înmoaie o cotonetă din bumbac în amestec și aplic-o peste zonele în care ai puncte negre. Dacă preferi, poți folosi fâșii subțiri de bumbac pe care să le înmoi în amestec și să le aplici pe față. Lasă masca să acționeze 10-15 minute, apoi clătește cu apă caldă. Fă această mască de 1-2 ori pe săptămână.

Laptele conține acid lactic, care este un exfoliant natural, ușor. Se absoarbe ușor în piele, unde îndepărtează celulele moarte și ajută la desfundarea porilor. Mierea ajută pielea să arate strălucitoare și hidratată.

Albuș de ou și suc de lămâie

Ai nevoie de un albuș de ou, puțină zeamă de lămâie și o perie de curățat fața. Amestecă albușul de ou și sucul de lămâie și aplică amestecul pe față cu o perie pentru față, evitând ochii și sprâncenele. Lasă să acționeze aproximativ 10-15 minute și vei simți pielea strânsă pe măsură ce masca se usucă. Spală masca cu apă rece și aplică o cremă hidratantă.  Albușul de ou este un astringent natural și funcționează bine ca toner. Îți micșorează porii și face pielea să arate curată. Sucul de lămâie este un agent de albire natural și ajută la luminozitatea pielii. 

Scorțișoară și miere

Ai nevoie de 1 lingură de praf de scorțișoară și 3 linguri miere. Se amestecă pudra de scorțișoară și mierea într-un castron până se formează o pastă groasă. Aplică pasta pe față, concentrându-te pe zonele cu probleme. Lasă să acționeze 20 de minute, apoi spală cu apă caldă. Scorțișoara și mierea au calități antibacteriene benefice pentru tratarea acneei și a pielii predispuse la punctele negre. 

Natura astringentă a scorțișoarei ajută la micșorarea porilor, făcând pielea să arate netedă.

Ceai verde, castravete și gelatină

Un castravete, 1 lingură praf de gelatină 2 linguri ceai verde, 2 linguri zeamă de castraveți. Pune la cuptorul cu microunde o treime de cană de apă într-un vas de sticlă timp de 15 secunde înainte de a amesteca gelatina în el. Adaugă ceaiul verde și sucul de castraveți în gelatină, apoi amestecă și aplică pe față. Lasă să acționeze 20 de minute înainte de a o dezlipi și a spăla tenul cu apă rece. Gelatina îmbunătățește elasticitatea pielii. Castravetele este un agent de răcire care întinerește pielea și ajută la hidratarea acesteia. Ceaiul verde are efecte antioxidante care reduc roșeața și inflamația.

Mască de bicarbonat de sodiu și miere

Ai nevoie de 2 linguri bicarbonat de sodiu și 2 linguri miere. Amestecă bicarbonatul de sodiu și mierea într-un vas de sticlă și aplică amestecul pe față cu o perie pentru față. Se lasă să acționeze maxim 15 minute. Bicarbonatul de sodiu poate fi dur pentru pielea ta, așa că nu îl lăsa să acționeze mai mult decât atât. Spală cu apă rece și folosește această mască cel puțin o dată pe săptămână.

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant care îndepărtează celulele moarte ale pielii, neutralizând în același timp pH-ul pielii tale. Mierea acționează ca un agent de iluminare care ajută pielea să arate tânără. Poți utiliza această mască doar pe zona T dacă ai pielea grasă / mixtă sau o poți folosi pe toată fața. Nu folosi această mască dacă ai pielea sensibilă, deoarece bicarbonatul de sodiu este un ingredient destul de dur.

Făină de ovăz, iaurt și lămâie

Ai nevoie de 2 linguri de fulgi de ovăz, 1 lingură de iaurt și 1 lingură de suc de lămâie. Înmoaie fulgii de ovăz în iaurt câteva minute, apoi adaugă zeamă de lămâie în această pastă. Aplică masca pe față și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Clătește cu apă rece. 

Fulgi de ovăz ajută să îți exfoliezi pielea și acționează ca un abraziv ușor pe punctele negre. Iaurtul conține acid lactic de curățare a pielii, în timp ce zeama de lămâie tonifică pielea.

Ceai verde și Aloe Vera

Ai nevoie de 1 lingură de gel de aloe verași  ¼ ceașcă de ceai verde. Prepară ceaiul verde și lasă-l să se răcească, apoi amestecă cu gelul de aloe vera pentru a face o pastă lichidă. Se aplică pe față cu un tampon de bumbac și se lasă să acționeze 20 de minute, înainte de a clăti cu apă rece.

Suc de portocale și gelatină

Vei avea nevoie de 1/3 cană suc de portocale proaspete sau pulpă și 1 lingură pulbere de gelatină. Se pune la cuptorul cu microunde o treime de cană de apă timp de 15 secunde și apoi se adaugă pulberea de gelatină, după care sucul de portocale. Se amestecă până se omogenizează, apoi se pune pe față fără a îți atinge sprâncenele sau ochii. Lasă masca să se usuce complet timp de aproximativ 15 minute, apoi îndepărteaz-o ușor. Clătește cu apă rece. 

Sucul de portocale este plin de vitamina C care protejează pielea, precum și alți antioxidanți benefici. Acidul citric din sucul de portocale curăță și celulele moarte ale pielii de pe stratul superior al pielii. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69259524345398